Esecul fuziunii PNL-PDL, faza pe comisii. Ce oameni pregatesc alegerea viitorului sef de partid si cum ar putea arata noul BPN

Esecul fuziunii PNL-PDL, faza pe comisii. Ce oameni pregatesc alegerea viitorului sef de partid si cum ar putea arata noul BPN

Un astfel de caz este prezenta lui Ioan Balan, parlamentar care se bucura de sprijinul uneia din cele mai puternice organizatii din tara, PNL Suceava, condusa de Gheorghe Flutur. Cealalta comisie constituita in vederea pregatirii pentru Congres este cea de statut, formata tot din noua persoane, fiind condusa de Catalin Boboc, fost presedinte al Comisiei juridice din Senat in legislatura 2012-2016. De exemplu, Canacheu nu a mai prins un loc de deputat, insa pastreaza functia de secretar general la Bucuresti, in timp Boboc, de asemenea, nu mai e parlamentar.

acum 48 luni (24 Feb 2017)

Situatia e relevanta pentru situatia in care se afla PNL in prezent, adica un partid in care mai multe grupuri urmaresc sa-si pregateasca preluarea puterii in urma Congresului din iunie.

Un prim pas pentru preluarea puterii este asigurarea ca in functii cheie sunt oameni fideli ai fiecarei grupari, fie ca vorbim de PDl, fie de vechiul PNL. Intr-o sedinta a BPN din urma cu zece zile, Turcan anunta formarea a doua comisii care sa pragateasca alegerile si modificarea statului, fara a preciza si numele celor din comisii, aspect relevant pentru a intelege cine va sti modul cum decurg lucrurile in urmatoarea perioada.

Paritate in comisii

Sefia Comisiei pentru organizare a fost data Danielei Cimpean, presedintele CJ Sibiu, o persoana din filiala condusa de Raluca Turcan. Asadar, din cei nou, patru provin din vechiul PDL, in timp ce cinci sunt din vechiul PNL. Ambele grupuri au desemnat oameni fie cu vechime, fie de incredere pentru diferiti lideri locali. Un astfel de caz este prezenta lui Ioan Balan, parlamentar care se bucura de sprijinul uneia din cele mai puternice organizatii din tara, PNL Suceava, condusa de Gheorghe Flutur.

De partea cealalta atrag atentia nume ca Nicoleta Pauliuc si Cristian Olteanu. Pauliuc este o persoana de incredere a lui Marian Petrache, fostul secretar general al PNL, aceasta fiind aleasa deputat in circumscriptia Ilfov.

Cealalta comisie constituita in vederea pregatirii pentru Congres este cea de statut, formata tot din noua persoane, fiind condusa de Catalin Boboc, fost presedinte al Comisiei juridice din Senat in legislatura 2012-2016. Din componenta acesteia se poate observa ca aproape jumatate sunt persoane care nu mai au nicio demnitate publica, insa au functii de conducere in partid, fie la nivel national, fie la nivel local. De exemplu, Canacheu nu a mai prins un loc de deputat, insa pastreaza functia de secretar general la Bucuresti, in timp Boboc, de asemenea, nu mai e parlamen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro