Eroul care a salvat un copil dintr-o masina care a plonjat in Dambovita: un gest normal atat de rar

De pe cealalta parte a raului, Alexandru a sarit in apa si, cu eforturi imense, a reusit sa scoata un copil din masina si sa-l salveze inainte de a ajunge la locul accidentului politia sau salvarea. Cumva, inainte de a cauta vinovatii pentru lipsa gardurilor de protectie de pe Dambovita si inainte de a semna petitii on-line furioase impotriva primarilor, se cuvine a multumi.

acum 81 luni (28 Feb 2016)

Din relatarile lui dar si ale altora aflam ca, pe margine, dupa ce automobilul a cazut in apa, se stransesera mai multi oameni care filmau sau fotografiau tragedia. De pe cealalta parte a raului, Alexandru a sarit in apa si, cu eforturi imense, a reusit sa scoata un copil din masina si sa-l salveze inainte de a ajunge la locul accidentului politia sau salvarea.

In mod normal aceste stiri sunt repede mestecate de presa si trecem usor mai departe fara sa ne uitam in urma. E o datorie sa ne oprim si sa ne gandim mai mult la asemenea intamplari. Gestul lui Alexandru, firescul sau - a plecat de la locul tragediei inainte ca politistii sa-l intrebe de sanatate si inainte sa fie declarat erou - este o floare rara in zilele noastre.

De obicei trecem pe langa tragedii fara sa intoarcem capul sau, mai rau, incercam sa scoatem ceva din ele extragand repede telefonul din buzunar si distribuind imagini pe retelele de socializare. La nimic, evident, in afara de coincidenta ca am nimerit acolo cu sau fara treaba si nu in alta parte. Si, eventual sa ne intrebam, cum probabil a gandit Alexandru Puiu, daca nu ne-a asezat Dumnezeu in acel loc si moment ca sa salvam un seaman imobilizat caruia i se scurge viata cu fiecare clipa pierduta.

Ma uit la declaratiile eroului Alexandru Puiu care spune ca a sarit in ajutor pentru ca acesta a fost primul sau impuls: "Nu am facut chestia asta ca sa ies in evidenta. Si acum incerc sa ma gandesc cand am simtit ultima oara ca trebuie sa ajut in locul instinctului de conservare, al comoditatii si suficientei? Si, totusi, ma intreb de ce acest gest normal ne iese atat de rar in fata? Cumva, inainte de a cauta vinovatii pentru lipsa gardurilor de protectie de pe Dambovita si inainte de a semna petitii on-line furioase impotriva primarilor, se cuvine a multumi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro