Ernst Strasser, fostul ministru austriac de Interne, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, in dosarul lui Adrian Severin

La inceputul lui februarie, slovenul Thaler a recunoscut ca a acceptat sa influenteze legile europene in schimbul unei remuneratii si a fost condamnat de un tribunal la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro.

acum 112 luni (13 Oct 2014)

Ernst Strasser, fostul ministru austriac de Interne, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru coruptie, intr-un caz in care a fost implicat si Adrian Severin.

In 2011, o echipa de jurnalisti l-au filmat pe Ernst Strasser in timp ce promitea amendamente la legi europene in calitatea sa de eurodeputat, potrivit Mediafax.

Potrivit deciziei definitive a Curtii Supreme din Austria, Strasser, un conservator in varsta de 58 de ani, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru ca a acceptat sa prezinte, in schimbul unei remuneratii, amendamente la legi europene in 2010 si 2011.

Politicianul austriac, constrans sa paraseasca Parlamentul European in martie 2011, a atacat in apel decizia Tribunalului din Viena, din martie, prin care era condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Intr-un prim proces, Strasser a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, dar Curtea Suprema a casat verdictul pentru viciu de forma.

Ernst Strasser a fost constrans sa demisioneze in martie 2011 din postul de eurodeputat, dupa ce a fost filmat de jurnalisti de la cotidianul britanic Sunday Times, care pretindeau ca sunt lobby-isti.

Filmat cu camera ascunsa, in 2010 si 2011, el a acceptat sa prezinte amendamente favorabile unui grup de lobby, in schimbul unor remuneratii de pana la 100.000 de euro pe an.

Jurnalistii britanici au realizat filmari similare cu alti trei eurodeputati, care s-au aratat de asemenea dispusi sa participe la acte de coruptie.

La inceputul lui februarie, slovenul Thaler a recunoscut ca a acceptat sa influenteze legile europene in schimbul unei remuneratii si a fost condamnat de un tribunal la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro