Erdogan avertizeaza SUA: Turcia "va ucide din fasa" forta frontaliera din Siria

Erdogan avertizeaza SUA: Turcia

FDS sunt dominate de Unitatile pentru Apararea Poporului Kurd (YPG), o militie considerata de Ankara o extensie in Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizatie kurda ce duce din 1984 un sangeros razboi de gherila impotriva Turciei.

acum 70 luni (15 Jan 2018)

"America a recunoscut ca este pe cale sa constituie o armata terorista la frontiera noastra.

Reactia virulenta a presedintelui turc vine dupa ce coalitia anti-Statul Islamic (SI), coordonata de Statele Unite, a anuntat duminica infiintarea acestei "Forte de securitate frontaliera", formata in parteneriat cu combatanti kurzi si arabi.

Obiectivul este de a "impiedica resurgenta SI", potrivit coalitiei, care ii sustine militar in Siria pe combatantii kurzi si arabi din cadrul Fortelor Democrate Siriene (FDS).

Forta frontaliera va fi constituita "pe parcursul anilor urmatori", urmand sa aiba 30.000 de membri, jumatate din ei facand parte in prezent din FDS. FDS sunt dominate de Unitatile pentru Apararea Poporului Kurd (YPG), o militie considerata de Ankara o extensie in Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizatie kurda ce duce din 1984 un sangeros razboi de gherila impotriva Turciei.

Fortele armate ale Turciei sunt "gata sa lanseze o operatiune in orice moment" impotriva bastioanelor YPG din Afrine si Minbej, in nordul Siriei, a avertizat Erdogan.

Anterior, purtatorul de cuvant al Gvernului turc, Bekir Bozdag, a acuzat Statele Unite ca "se joaca cu focul" constituind aceasta forta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro