Era carbunelui apune: e randul gazelor naturale

Era carbunelui apune: e randul gazelor naturale

Productia de carbune a scazut puternic in China, anul trecut, cu circa 320 de milioane de tone, respectiv 9% - o micsorare egala cu productia totala a Africii de Sud, cel de-al cincilea exportator mondial de carbune.

acum 67 luni (13 Aug 2017)

Productia de carbune a scazut puternic in China, anul trecut, cu circa 320 de milioane de tone, respectiv 9% - o micsorare egala cu productia totala a Africii de Sud, cel de-al cincilea exportator mondial de carbune. Productia de carbune a scazut de asemenea si in alte tari, precum Statele Unite si Australia, conducand la un declin al productiei mondiale de 458 milioane de tone.

Un motiv pentru micsorarea din China a fost cererea scazuta, in mod particular pentru productia de energie, cu toate ca China inca foloseste jumatate din carbunele din lume.

Energia generata de gaz ia locul celei din carbune

Renuntarea la carbune este cel mai clar vizibila in cadrul OCDE, unde productia energiei din gaz in 2016 a fost egala cu productia energiei din carbune pentru prima data.

Cererea mai mare de gaz a condus la o crestere a comertului, la un loc cu o crestere a comertului cu gaze prin conducte catre OCDE si a comertului cu gaz natural lichefiat catre Asia. Impreuna, cresterea totala a importurilor globale de gaze a fost de aproximativ 47 de miliarde de metri cubi in 2016, cu aproximativ 4,5% mai mare decat in 2015.

In paralel cu cresterea productiei de gaze, in 2016 s-a observat si continuarea cresterii productiei de energie regenerabila in OCDE si in tari precum China. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro