Episcopul retras in urma scandalului "sexgate in sutana", platit in continuare de BOR. Salariul substantial incasat de ierarhul ortodox

Episcopul retras in urma scandalului

In realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici macar la un sfert din suma amintita (de altfel nici un sef de cult din Romania nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Varatec nu il slujesc in vreun fel pe fostul episcop al Husilor, nu au nici un fel de obligatii sau de ascultari (in termeni monahali) fata de dansul", a precizat preotul Consilier Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Iasilor Cum a izbucnit scandalul de la Husi Reamintim ca scandalul de la Episcopia Husilor a izbucnit la jumatatea lunii iunie anul curent.

acum 62 luni (12 Jan 2018)

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut o serie de precizari in privinta fostului episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, dupa aparitia in presa a unor informatii potrivit carora Corneliu Barladeanu ar incasa un salariu de 20.000 de lei de la BOR.

Reprezentantii MMB precizeaza ca fostul episcop al Husilor are, cel putin deocamdata, rangul de "episcop retras", motiv pentru care se bucura in continuare de privilegiile statutare. Potrivit reprezentantilor Mitropoliei, Corneliu Barladeanu nu incaseaza 20.000 de lei lunar, ci aproape un sfert din aceasta suma, adica aproape 5.000 de lei.

Practic, fostul episcop al Husilor, retras in penitenta la Varatec, in casa in care a locuit mai bine de zece ani, una dintre cele mai mari personalitati ale BOR, Bartolomeu Anania, incaseaza lunar cateva mii de lei fara a desfasura vreo activitate.

"Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdata, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din functie. Ca atare, are dreptul de a primi, in mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi in functie, o astfel de locuinta. Acum dansul locuieste intr-o parte (ca spatiu, e vorba de mai putin de o treime) a Casei "Episcop Partenie Ciopron" de la Manastirea Varatec, cea pe care putea sa o puna la dispozitie Mitropolia Moldovei si Bucovinei in aceasta situatie. S-a spus ca PS Corneliu "ar fi remunerat lunar cu peste 20.000 lei" sau ca "ar fi slugarit de maicile de la Varatec".

In realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici macar la un sfert din suma amintita (de altfel nici un sef de cult din Romania nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Varatec nu il slujesc in vreun fel pe fostul episcop al Husilor, nu au nici un fel de obligatii sau de ascultari (in termeni monahali) fata de dansul", a precizat preotul Consilier Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Iasilor

Cum a izbucnit scanda... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro