Epava galionului San Jose, naufragiat in 1708 si care ar fi transportat aur, descoperita in Columbia

Epava galionului San Jose, naufragiat in 1708 si care ar fi transportat aur, descoperita in Columbia

Galionul, care a facut parte din flota regelui Filip al V-lea al Spaniei, a fost subiectul unei dispute in justitie intre Guvernul de la Bogota si Sea Search Armada, o companie cu sediul in SUA care se ocupa cu cautarea de astfel de epave.

acum 73 luni (5 Dec 2015)

Presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat, vineri, ca epava a fost descoperita in largul coastelor Cartagenei.

Pe contul sau de Twitter, Santos a spus ca mai multe informatii vor fi oferite intr-o conferinta de presa care va avea loc sambata. Galionul San Jose s-a scufundat in 1708, in apropiere de portul din Cartagena. Galionul, care a facut parte din flota regelui Filip al V-lea al Spaniei, a fost subiectul unei dispute in justitie intre Guvernul de la Bogota si Sea Search Armada, o companie cu sediul in SUA care se ocupa cu cautarea de astfel de epave. Pe atunci, compania si Guvernul columbian erau parteneri in aceasta cautare si urmau sa imparta castigurile, potrivit legislatiei internationale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro