Entuziasmul s-a TOPIT la Bruxelles: Turcia negociaza dur pe fondul neincrederii liderilor UE

Entuziasmul s-a TOPIT la Bruxelles: Turcia negociaza dur pe fondul neincrederii liderilor UE

Ultimele zile au adus o schimbare de ton fata de un eventual acord UE - Turcia in ceea ce priveste criza imigrantilor. Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a sosit in capitala Belgiei in dimineata de vineri, a avertizat liderii europeni ca problema refugiatilor nu este "o targuiala, ci o chestiune de valori umanitare, ca si de valori europene".

acum 46 luni (18 Mar 2016)

Ultimele zile au adus o schimbare de ton fata de un eventual acord UE - Turcia in ceea ce priveste criza imigrantilor. Joi seara, se remarca o serioasa indoiala in declaratiile sefilor de state si de guverne reuniti la Bruxelles, anuntand dificultatea negocierilor de vineri.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a sosit in capitala Belgiei in dimineata de vineri, a avertizat liderii europeni ca problema refugiatilor nu este "o targuiala, ci o chestiune de valori umanitare, ca si de valori europene".

Intr-un discurs la televiziune, presedintele turc, Recep Erdogan, a repetat tot vineri ca UE ar trebui sa se uite in propria ograda inainte de a spune Turciei ce trebuie sa faca pentru a rezolva criza imigrantilor.

Erdogan a transmis un avertisment dur liderilor europeni de a inceta cu complezenta fata de kurzi.

Seful guvernul turc trebuia sa se intalneasca vineri cu presedintii Consiliului si Comisiei Europene, Donald Tusk si Jean-Claude Juncker, in prezenta premierului olandez Mark Rutte, a carui tara exercita presedintia semestriala a UE.

Baza discutiilor trebuia sa fie un proiect redactat joi seara de cei 28 de sefi de state si guverne. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro