Englezii, romanii si prostitutia. Pentru ce vrem respect?

Englezii, romanii si prostitutia. Pentru ce vrem respect?

Cu geamurile deschise, sute de kilometri, a retinut ca drumurile noastre sunt extrem de proaste, cu gropi si praf, ca nu prea avem multi kilometri de autostrada si, la un moment dat, m-a intrebat de o expresie pe care o retinuse auzind-o frecvent la soferii din trafic. De fapt, sincer, nici pe seful BOR si nici pe alti episcopi, arhiepiscopi, mitropoliti, arhierei, protopopi, stareti sau pe vreun preot simplu de oras sau de sat nu i-am auzit predicand vreodata, macar o data, militand sau actionand, facand un proiect cu vreun ong (ca tot e la moda) in sprijinul persoanelor "care isi vand trupul si sufletul pentru niste bani". Trafic de persoane, HIV si amenzi inutile Nu am nicio indoiala ca in multe situatii este vorba de trafic de persoane si, mai grav, trafic de minore. Imi doresc ca intr-o zi Andrew sa revina in Romania fara ca eu sa fiu jenat de ce vede in propria mea tara, poate nu pe o autostrada de la Budapesta la Bucuresti, dar macar pe o sosea unde nu va mai regasi cu tristete zeci de fete minore traficate.

acum 36 luni (13 Aug 2016)

>

De fapt, s-a bucurat mai mult decat toti ceilalti romani care traiau deja de ani buni in Marea Britanie. Un gest simbolic de prietenie a facut cand i-am spus ca, de dimineata, romanii mei au fost de acord cu bautura, dar nu sa agat tricolorul in bucataria casei. "Mihai, aici esti in Occident, nu ai voie sa discriminezi si sa-ti afisezi simbolurile nationale pentru ca ii ofensezi pe ceilalti si, mai ales, pe englezi", imi spunea un roman, azi, culmea, hirotonit preot prin peninsula. De fapt, ca sa fiu sincer, am agatat tricolorul, iar individul in cauza s-a dus si mi l-a trantit jos. Asa ca am devenit prieteni si am colaborat si dupa plecarea mea din universitatea britanica. Am insistat ca in ultimele doua zile sa o pornim cu masina prin Transilvania - Sibiu, Brasov, Balea si pana spre Timisoara, de unde el si sotia lui luau avionul.

Cu geamurile deschise, sute de kilometri, a retinut ca drumurile noastre sunt extrem de proaste, cu gropi si praf, ca nu prea avem multi kilometri de autostrada si, la un moment dat, m-a intrebat de o expresie pe care o retinuse auzind-o frecvent la soferii din trafic. Dar cel mai socant detaliu despre Romania, fie ca treceam prin Brasov, Sibiu, Alba, Orastie, Deva, Lugoj, Caransebes, Timisoara sau Arad, erau fetele si femeile care se prostituau pe marginea soselelor la intrarea in orase (sau pe centura - cum e vorba). Nu am reusit sa-i ofer vreo explicatie concreta despre acest fenomen in Romania sau cel putin nu o explicatie pe care sa o accepte, pentru ca eu insumi nu aveam una. A inceput sa fotografieze de parca era in jungla din Africa ecuatoriala, asa cum a fotografiat si alte anomalii din Romania, precum fetele cocotate pe tocuri, care incercau sa ne vanda seara tigari intr-un restaurant, sau taximetristii care au vrut sa-l fure la cursa. Asa ca nu a dorit sa-si asume riscuri si s-a intors in Londra cu vasul cu ace cu sange.

Psihiatrul nu a inteles si nici eu nu am inteles cum este posibil ca in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro