Emy Dragoi, "regele jazzului la acordeon", cucereste si Cetatea Alba Iulia

Emy Dragoi,

Emy Dragoi va deschide ceremoniile Festivalului Dilema veche de la Alba Iulia cu entuziasmul specific muzicii noi, de calitate, dar cu tehnica de scoala veche. Apoi, in fiecare zi de festival, Emy Dragoi va pune la cale cate un spectacol diferit, dar la fel de antrenant: tango, vals, musette, polca, java, manouche, in fine, tot ce-ncape in repertoriile de jazz franceze, italiene, spaniole sau romanesti.

acum 90 luni (16 Aug 2015)

Emy Dragoi va deschide ceremoniile Festivalului Dilema veche de la Alba Iulia cu entuziasmul specific muzicii noi, de calitate, dar cu tehnica de scoala veche. Insotit de band-ul lui, muzicianul se va plimba pe aleile cetatii si va anunta, la acordeon, ca sfarsitul de saptamana din Alba Iulia este destinat manifestarilor culturale si, in special, dilematicilor.

Apoi, in fiecare zi de festival, Emy Dragoi va pune la cale cate un spectacol diferit, dar la fel de antrenant: tango, vals, musette, polca, java, manouche, in fine, tot ce-ncape in repertoriile de jazz franceze, italiene, spaniole sau romanesti.

Una dintre reprezentatiile speciale de la festival este concertul tridimensional Emy Dragoi Proiect 3D, unde muzicianul reuneste trei generatii de artisti care tin acordeonul la piept si muzica la picioare. Cata istorie si cata modernitate pot incapea intr-un singur burduf de acordeon puteti afla chiar in prima zi a festivalului, pe 21 august, putin dupa miezul noptii, in curtea interioara a Palatului Principilor. Concertul ii pune acordeon langa acordeon pe Bica Dragoi (61 de ani), Emy (39 de ani) si Emilian (16 ani). Cu alte cuvinte, generatia autentica a muzicii traditionale romanesti, fusion-ul dintre clasic, jazz si tango, alaturi de prospetimea moderna a valsului si a cafe-urilor internationale, acompaniate de muzica electronica si hiturile anilor '80. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro