Emotii, lacrimi de fericire sau de necaz, ieri, dupa examenul de admitere la Medicina: "Inca mai plange? Resusciteaz-o, fata, resusciteaz-o!"

Emotii, lacrimi de fericire sau de necaz, ieri, dupa examenul de admitere la Medicina:

Doua adolescente radiind de bucurie, cu punctaje mari obtinute la biologie si la chimie, incercau sa-si incurajeze, pe trotuarul din fata Universitatii de Medicina si Farmaceutica din Bucuresti, intr-un neaos jargon medical, prietena mai putin norocoasa Caldura mare, mon cher, ne coacem pana ies copiii!".

acum 96 luni (26 Jul 2016)

Doua adolescente radiind de bucurie, cu punctaje mari obtinute la biologie si la chimie, incercau sa-si incurajeze, pe trotuarul din fata Universitatii de Medicina si Farmaceutica din Bucuresti, intr-un neaos jargon medical, prietena mai putin norocoasa

Caldura mare, mon cher, ne coacem pana ies copiii!". In jur de 500 de parinti, frati, surori, gura-casca, iubiti si iubite despica aerul fierbinte, cu mainile streasina la ochi, manevrand nervos evantaie sau potrivindu-si palariile patate de transpiratie: "Ai auzit, Geta? A iesit una care a luat 98 de puncte! E doctor, ce mai!", susoteste o cucoana agitata, cu profil de asistenta medicala. Silueta eleganta a cladirii-monument, ridicata intre 1899 si 1903 dupa planurile arhitectului Louis Blanc, in stil academic francez, intimideaza, prinzand intre zidurile ei destinul nescris inca al medicinei romanesti. Le-a dat greu la chimie", se vaicareste, privind cu repros spre cer, o bunica ingrijorata. Citeste si:

+Efectele cazului Bodnariu: fierbe Scandinavia! ... Citeste intreg articolul pe evz.ro