Emmanuel Macron. Singuratatea unui presedinte

Emmanuel Macron. Singuratatea unui presedinte

> A fost secretarul literar al filosofului Paul Ricoeur (1913-2005), a fost bancher de afaceri pentru Rothschild, a fost ministrul economiei in guvernul socialist al lui Francois Hollande, iar dupa 10 ani de iubire clandestina a convins-o pe Brigitte sa se casatoresca: el avea 29 de ani , ea - 54.

acum 42 luni (12 May 2017)

>

A fost secretarul literar al filosofului Paul Ricoeur (1913-2005), a fost bancher de afaceri pentru Rothschild, a fost ministrul economiei in guvernul socialist al lui Francois Hollande, iar dupa 10 ani de iubire clandestina a convins-o pe Brigitte sa se casatoresca: el avea 29 de ani , ea - 54. Inconjurat de prieteni IT-isti tineri - in jur de de 30 de ani - a creat din nimic miscarea politica En marche!, si s-a gandit ca-i sunt suficiente 365 de zile ca sa ajunga presedintele Frantei.

Cel care ii poate cita impecabil si nonsalant pe Gilles Deleuze, pe Marcel Conche sau pe Jurgen Habermas a avut de infruntat, la ultimul tur, un adversar politic primitiv si brutal, sefa partidului de extrema dreapta Marine le Pen. Numai ca asa sunt francezii, niste copii teribili, niste gavroche carora le place sa-si faca singuri frica, sa se sperie de ei insisi in oglinda ca sa se poata apoi privi in fata, catartic.

Politica pe paine

Lui Martin, baiatul de 11 ani al unor prieteni francezi, i-a stat inima in loc la gandul ca, daca Marine Le Pen va ajunge presedinte al Frantei, as putea fi data afara din tara sa. In acest an, cum al doilea tur a cazut intr-un weekend prelungit si cum zilele libere sunt, la francezi, sfinte, destui s-au gandit de doua ori inainte de a pleca in vacanta si de a rata, prin urmare, votul decisiv in ecuatia Macron contra Marine Le Pen. In Franta nu poti vota decat in localitatea de resedinta, in mod direct sau prin procura, care se obtine cu destul efort, pentru ca trebuie autentificata de politie. Confruntarea Macron-Marine Le Pen a fost o veste proasta pentru turism, rezervarile in acest an au scazut cu aproximativ 30% fata de weekendul liber similar din anii precedenti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro