Emilia Bubulac a murit. Cu o zi in urma, interpreta de muzica populara si-a pierdut sotul

Emilia Bubulac a murit. Cu o zi in urma, interpreta de muzica populara si-a pierdut sotul

Printre piesele care au incantat publicul se numara "Viorea, viorea, viorea", "Teiule, frunza rotata", "Seara buna, Marioara", "Da-mi, neicuta, gura ta", "Frumos canta, turtureaua", "Ce frumoasa-i, neica, dragostea", "Si mi-am pus un gand pe lume" Implinirea profesionala a Emiliei Bubulac are loc in Bucuresti in anii '80-'90, cand inregistreaza mai multe discuri, realizeaza filmari la Televiziunea Romana si coordoneaza mai multe ansambluri alaturi de care promoveaza peste hotare traditiile romanesti.

acum 81 luni (28 Jul 2017)

Interpreta de muzica populara a trecut printr-o perioada dificila dupa ce in urma cu o saptamana si-a inmormantat tatal, iar cu o zi inainte sotul ei a murit in urma unui atac de cord. Dupa casatorie, se stabileste definitiv in Capitala si la indemnul sotului incepe sa participe la festivaluri de muzica populara, potrivit biografiei artistei publicata de site-ul gorjeanul.ro.

Urmeaza sectia canto popular a Scolii Populare de Arta din Bucuresti si se dedica aproape in totalitate fenomenului muzical traditional, ceea ce marcheaza si inceputul ascensiunii sale muzicale.

Printre piesele care au incantat publicul se numara "Viorea, viorea, viorea", "Teiule, frunza rotata", "Seara buna, Marioara", "Da-mi, neicuta, gura ta", "Frumos canta, turtureaua", "Ce frumoasa-i, neica, dragostea", "Si mi-am pus un gand pe lume"

Implinirea profesionala a Emiliei Bubulac are loc in Bucuresti in anii '80-'90, cand inregistreaza mai multe discuri, realizeaza filmari la Televiziunea Romana si coordoneaza mai multe ansambluri alaturi de care promoveaza peste hotare traditiile romanesti.

Se implica in organizarea unor actiuni culturale dedicate persoanelor cu dizabilitati, printre care Festivalul International de Dans pentru Hipoacuzici, si concursul de Miss pentru hipoacuzici.

Continua cariera muzicala, iar in anul 1996 a absolvit Facultatea de Arte - sectia etnomuzicologie - din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti. In anul urmator infiinteaza o agentie de turism cultural care i-a adus multe satisfactii si multe calatorii in intreaga lume.

In anul 2005, Emilia Bubulac incepe munca in televiziune devenind realizator de emisiuni la Etno TV si apoi la Favorit TV.

Munca ii este rasplatita prin decernarea de catre Uniunea Internationala de Folclor a trofeului "Oscarul mondial pentru folclor", eveniment care a avut loc in anul 2014 la San Giovani Rotondo in Italia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro