Emblemele Bucurestiului care ii atrag an de an pe turisti

Emblemele Bucurestiului care ii atrag an de an pe turisti

Casa Poporului, cladirea mamut din inima Capitalei Casa Poporului sau fortareata dictatorului Nicolae Ceausescu, monument ridicat in Epoca de Aur, ascunde in spatele opulentei si a usilor sculptate in lemn numeroase povesti. Pe aceeasi tema: Casa Cesianu va fi gata in vara acestui an Vechiul sediu al Primariei Capitalei, consolidat incat sa reziste unui cutremur cu magnitudinea de peste 9 grade Richter FOTO Lucrarile de la Arcul de Triumf, gata in martie 2015.

acum 120 luni (22 Jan 2015)

Casa Poporului, cladirea mamut din inima Capitalei

Casa Poporului sau fortareata dictatorului Nicolae Ceausescu, monument ridicat in Epoca de Aur, ascunde in spatele opulentei si a usilor sculptate in lemn numeroase povesti. Inca de pe vremea lui Carol al ll-lea se discuta in cercurile importante ale tarii despre o astfel de constructie, fara a fi botezata Casa Poporului.

Dupa cutremurul devastator din anul 1977, ideea unui asemenea edificiu a inceput sa incolteasca in mintea dictatorului care se afla la putere si care voia sa-si construiasca propriul oras. Asa a ajuns Nicoalae Ceausescu sa organizeze un concurs la care au participat 17 colective de arhitecti, care mai de care mai talentati. Dupa luni intregi de muncit la foc continuu, muncitorii care au lucrat pe cel mai mare santier al Romaniei au ridicat o cladire impresionanta care anual atrage turistii ca un magnet. Din cand in cand, oamenii din zona mai urca sau mai coboara pe straduta fara sa dea prea mare importanta betonului incarcat de istorie pe care calca. De atunci si pana astazi, treptele strazii s-au deteriorat, asfaltul s-a fisurat sau chiar s-a rupt, dar o parte din parfumul de odinioara a ramas in atmosfera locului. Cu fiecare treapta urcata incepi sa simti un parfum special, regasit pe arterele incarcate de istorie din Bucurestiul de altadata. Parcul Herastrau Roxana Andrei si Eugen Neiculescu sunt doi tineri producatori de film care au realizat impreuna un documentar in care este prezentat Bucurestiul prin ochii strainilor care aleg sa spuna "casa" Capitalei. In viziunea acestora, Capitala este un amestec de vechi si nou, care pare mai degraba o dezordine cat se poate de interesanta. Am primit o oferta ca eu sa predau engleza in Bucuresti si am gasit lucruri interesante de facut si am ramas. Bucurestiul are contraste pe care inveti sa le apreciezi.Sunt parti in Herastrau despre care s-ar putea spune ca sunt dezorganizate, sunt multe locuri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro