"Elon Musk al Rusiei" a murit dupa ce a fost torturat si violat in inchisoare

Aceasta versiune a fost respinsa initial de catre familia si prietenii lui Psenicinii, iar acum nu este sustinuta nici de Biroul de medicina legala din Sankt Petersburg.

acum 26 luni (18 Apr 2018)

Valerii Psenicinii, cunoscut ca "Elon Musk al Rusiei", a fost gasit mort la 5 februarie intr-o celula a Penitenciarului nr.

Aceasta versiune a fost respinsa initial de catre familia si prietenii lui Psenicinii, iar acum nu este sustinuta nici de Biroul de medicina legala din Sankt Petersburg. Cadavrul sau prezinta lovituri, rani obtinute in urma unor taieturi si intepaturi cu obiecte ascutite, arsuri cauzate de socuri electrice si fracturi, coloana vertebrala fiind rupta.

Autoritatile nu prezinta motivele mortii, dar barbatul a reusit sa trimita trei mesaje sotiei sale inainte de a-si da ultima suflare.

Valerii Psenicinii a murit la 56 de ani, la trei saptamani de la incarcerare. El a ajuns in arest din cauza unor acuzatii de furt de bani. Mai exact, autoritatile l-au acuzat de disparitia unor bani destinati constructiei unui submarin din clasa "Varsavianka" comandat de Ministerul rus al Apararii. NovIT PRO, una dintre fostele sale firme, era responsabila de realizarea modelelor tridimensionale ale acestui submarin prezentat drept unic in lume. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro