Elmar Brok, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European: Campania din SUA este un pericol pentru democratie

Insa as spera ca va castiga democrata Hillary Clinton, pentru ca astfel am avea un lider care intelege Europa, care are experienta si cu care putem dezvolta o relatie intre SUA si Europa pe bazele asezate in ultimii 70 de ani".

acum 49 luni (5 Nov 2016)

Campania electorala din Statele Unite, marcata de populism si atacuri personale, reprezinta un pericol pentru democratie, atrage atentia eurodeputatul PPE german Elmar Brok, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

"Sunt uluit si inspaimantat de acest tip de campanie electorala, care nu se axeaza pe teme politice, ci doar pe chestiuni si atacuri personale.

"Si observam ca acest tip de campanie incepe sa fie practicat si in Europa, dupa cum am vazut la referendumul pe tema Brexit si in tendintele populiste",a continuat el. Intrebat cine crede ca va castiga scrutinul prezidential din Statele Unite, Elmar Brok a raspuns: "Nu mai sunt sigur cine va castiga. Insa as spera ca va castiga democrata Hillary Clinton, pentru ca astfel am avea un lider care intelege Europa, care are experienta si cu care putem dezvolta o relatie intre SUA si Europa pe bazele asezate in ultimii 70 de ani".

Intrebat ce se va intampla daca va castiga Donald Trump, Elmar Brok a raspuns: "Va trebui sa continuam activitatile in mod normal. Cand vad cat este de convins ca trebuie sa modificam sistemul aici, am putea avea parte de surprize nedorite". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro