Elicopter moldovean, CAPTURAT de talibani. Cel putin un moldovean a fost ucis

UPDATE 8.58: Elicopterul moldovean capturat de talibani nu lucra pentru Misiunea ONU de Asistenţă in Afganistan (UNAMA), a declarat marţi Farhan Hak, un adjunct al unui purtător de cuvant al ONU, pentru agenţia rusă Tass, potrivit Agerpres. Ministerul de Externe a solicitat Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe langă ONU să obțină, in regim de urgență, informaţii de la Misiunea ONU de menținere a păcii in Afganistan, privind soarta celor trei moldoveni.

acum 58 luni (25 Nov 2015)

UPDATE 11.10: Trei oameni au murit in Afganistan, inclusiv un moldovean, după ce talibanii au atacat un elicopter moldovean privat, la bordul căruia se aflau trei moldoveni şi 18 afgani, a anunţat premierul interimar Gheorghe Brega după o şedinţă de urgenţă a Guvernului, conform Mediafax. Cand a aterizat elicopterul, majoritatea pasagerilor erau vi", a declarat Brega după şedinţa de urgenţă a Guvernului pe această temă, citat de ProTV Chişinău. Am solicitat ajutorul ţărilor prietene (prezente) in Afganistan, cum ar fi Statele Unite şi Romania", a anunţat premierul moldovean, precizand că autorităţile moldovene au solicitat ajutorul Statelor Unite "pentru că ei, acolo, deţin controlul la eliberarea ostaticilor".

De asemenea, premierul moldovean a "scăpat" şi o inadvertenţă, potrivit ProTV Chişinău.

Potrivit Unimedia, Brega a anunţat că Chişinăul se află in legătură cu structurile internaţionale pentru a primi informaţii referitoare la elicopterul implicat in incidentul din Afganistan.

UPDATE 8.58: Elicopterul moldovean capturat de talibani nu lucra pentru Misiunea ONU de Asistenţă in Afganistan (UNAMA), a declarat marţi Farhan Hak, un adjunct al unui purtător de cuvant al ONU, pentru agenţia rusă Tass, potrivit Agerpres.

Postul moldovean Publika a anunțat că un elicopter de tip Mi-8, aparţinand firmei moldovene Valan International Cargo Charter, ar fi participat la o operaţiune ONU de menţinerea păcii in Afganistan.

UNAMA nu este o misiune de menţinerea păcii, ci este autorizată să susţină autorităţile afgane in procesul naţional de reconciliere, să monitorizeze situaţia drepturilor omului in ţară şi să coordoneze efortul umanitar.

-------

Elicopterul unei companii din Republica Moldova, cu trei cetățeni la bord, a fost capturat de talibani, marți seară, in Afganistan, potrivit publika.md.

Elicopterul a fost c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro