Elevul olimpic care l-a pus in incurcatura pe Klaus Iohannis. Presedintele ar fi trebuit sa-l determine sa ramana in tara: "Mi s-a parut putin ambiguu raspunsul"

Elevul olimpic care l-a pus in incurcatura pe Klaus Iohannis. Presedintele ar fi trebuit sa-l determine sa ramana in tara:

Raspunsul presedintelui ar fi trebuit sa-l determine pe Catalin sa ramana in tara dupa finaizarea studiilor, insa elevul s-a declarat nemultumit de explicatiile primite de la cel mai important om in stat. Inainte sa ajung in politica am fost dascal multi ani si am discutat de nenumarate ori cu elevi de-ai mei cum este mai bine, sa ramana in tara sau sa plece, iar raspunsul lor a fost invariabil sa ramana in tara. Consider ca ar trebui sa se investeasca ceva mai mult in invatamant, sa fie unul de calitate, sa ne stimuleze, sa ne dorim sa invatam si sa performam. Toate serviciile de la nivel local si national sa fie bune astfel incat sa ne dorim sa ramanem aici, iar piata de munca sa creasca si sa fie cat mai multe locuri de munca disponibile in toate domeniile.

acum 44 luni (23 Nov 2017)

Raspunsul presedintelui ar fi trebuit sa-l determine pe Catalin sa ramana in tara dupa finaizarea studiilor, insa elevul s-a declarat nemultumit de explicatiile primite de la cel mai important om in stat. Ce trebuie sa facem, ce trebuie sa urmam si traseul pana la reusita", a declarat Catalin Branoiu, referindu-se la raspunsul primit de la presedintele Klaus Iohannis.

Elevul Colegiului Al.I Cuza din Ploiesti l-a intrebat pe seful statului, in timpul dezbaterilor care au avut loc la Univeristatea Petrol-Gaze, "ce schimbari ar trebui sa se intample in Romania in urmatorii ani, care sa ma faca pe mine sau pe alti tineri sa aleaga un loc de munca in Romania in defavoarea unuia din strainatate".

La aceasta intrebare, seful statului a raspuns printr-un indemn adresat tinerilor in general si anume sa ramana in Romania pentru ca impreuna sa faca o tara nu perfecta, dar mai buna. La noi am ajuns la un somaj de sub sase la suta, altii au un somaj de peste zece la suta inca, dar sunt tari care au un somaj al tinerilor de 40 la suta, pana si Romania are un somaj in randul tinerilor de cateva ori mai mare decat somajul general. Cred ca 25 la suta este somajul in randul tinerilor de la noi, in realitate este posibil sa fie chiar mai mare. Unul din raspunsurile pe care multi tineri si-l dau este sa nu studieze in Romania si sa-si caute de lucru in alta parte, ceea ce este pacat. Inainte sa ajung in politica am fost dascal multi ani si am discutat de nenumarate ori cu elevi de-ai mei cum este mai bine, sa ramana in tara sau sa plece, iar raspunsul lor a fost invariabil sa ramana in tara. Cineva cu experienta de zece ani gaseste foarte usor un loc de munca, cineva care este tanar absolvent gaseste destul de greu un loc de munca. Daca reusim incet, incet sa evaluam oamenii in baza meritelor, asta inseamna pentru tineri in baza rezultatelor muncii prorpii si nu in baza unor cunostinte, relatii atunci cu siguranta si tinerii vor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro