Elevul de la Tulcea cenzurat de un cadru didactic: "Un singur profesor mi-a facut amenintari nefondate"

Marti, 15 martie, Andrei Turtoi vine cu primele precizari dupa scandalul care a izbucnit in spatiul public dupa ce un profesor i-a cerut sa stearga un comentariu in care el era nemultumit de sistemul de invatamant actual. In al doilea rand, nu am fost : '' Cenzurat de profesori'' ''UMILIT si pedepsit de profesori'' Cum de asemenea tin sa mentionez ca liceul nu a recurs la 'Metode comuniste de cenzura', cum se insinueaza rau-voitor.

acum 90 luni (15 Mar 2016)

Marti, 15 martie, Andrei Turtoi vine cu primele precizari dupa scandalul care a izbucnit in spatiul public dupa ce un profesor i-a cerut sa stearga un comentariu in care el era nemultumit de sistemul de invatamant actual. In cele ce urmeaza ma voi adresa tuturor celor care sunt intr-adevar interesati de ce s-a inamplat, si nu de relatarile mass-media. Prin sintagma 'profesori mai invechiti decat programa in sine' faceam referire la acei profesori care isi agreseaza(verbal sau fizic) elevii, cazuri deja cunoscute de unii dintre noi, dar care nu sunt mediatrizate indeajuns.

In al doilea rand, nu am fost : '' Cenzurat de profesori'' ''UMILIT si pedepsit de profesori'' Cum de asemenea tin sa mentionez ca liceul nu a recurs la 'Metode comuniste de cenzura', cum se insinueaza rau-voitor. Tin sa precizez ca nu este vorba despre doamna Mihaela Condrat, al carei nume a fost interpretat complet gresit in tot ''SCANDALUL''-asa cum este prezentat de mass-media.

In urma stergerii articolului, directorul colegiului mi-a spus ca, in fond, acest lucru a reprezentat greseala mea, si nu scrierea articolului in sine, asigurandu-ma nu numai ca nu vor avea loc repercusiuni, ci dimpotriva, ca nu exista vreun motiv fondat pe baza caruia sa pot fi acuzat. Directorul colegiului a fost intotdeauna acolo cand am avut nevoie de sustinere, el prin natura propriei sale fiinte tinand la libertatea de exprimare.

Pozitia mea ramane ferma in privinta sistemului de invatamant, si consider ca elevii nu sunt singurii afectati de aceasta programa ''bine'' structurata, ci si profesorii, ei fiind nevoiti la randul lor sa se supuna unor presiuni externe.

Ma indepartez total de toti cei care incearca denaturarea mesajului meu, dezavuarea profesorilor si instaurarea unei stari de tenisune in cadrul liceului. Va mai recomandam: Elevul unui liceu de elita, cenzurat de profesori pe Facebook pentru ca a criticat sistemul: "Totul e pentru o hartie cu poza ta spanzurata pe ea" Mesajul unui... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro