Elevul care face performanta in doua domenii complet diferite: are 10 pe linie la matematica si este olimpic la actorie

Elevul care face performanta in doua domenii complet diferite: are 10 pe linie la matematica si este olimpic la actorie

"Nu ma simteam atat de pregatit pentru treaba asta, dar in cele din urma am dat probele de admitere la liceu si am luat 10 la actorie si 9,50 la canto", ne povesteste Alexandru. Sub coordonarea Danielei Nistor, profesoara de arta actorului la Liceul "Dimitrie Cuclin", Alexandru a realizat ani de zile exercitii specifice de actorie, la finalul carora dascalul si elevul trag impreuna concluziile despre ce a mers bine sau nu si corecteaza, acolo unde este cazul. La acestea se adauga si exercitii de respiratie, pentru a corecta deficientele de respiratie pe care elevii la actorie si le-au format fara sa vrea de-a lungul anilor.

acum 27 luni (26 Aug 2017)

Alexandru Horghidan, absolvent al Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, este unul dintre tinerii actori din Romania care promite sa isi lase amprenta in lumea artistica. Profesorii i-au acordat in 2016 premiul intai la Olimpiada Nationala de Teatru la sectia individual, la clasa a XI-a-baieti, dar si premiul pentru cel mai bun actor la sectia "trupe".

Adolescentul in varsta de 18 ani a punctat si la un concurs de actorie organizat tot in 2016 la Cafeneaua "Hyperion" din Bucuresti, unde a obtinut premiul special al juriului. Mama mi-a spus ca la liceul de arte se face sectie de teatru si am spus: ", ne explica Alexandru cum a inceput aventura lui in lumea artistica.

Prietenii l-au incurajat mereu sa dea la actorie pentru ca si-au dat seama de talentul lui, dar adolescentul nu i-a luat in serios. Nici nu ar fi putut sa o faca, tinand cont ca la Evaluarea Nationala a luat nota 10 la matematica, o performanta greu de realizat.

"Nu ma simteam atat de pregatit pentru treaba asta, dar in cele din urma am dat probele de admitere la liceu si am luat 10 la actorie si 9,50 la canto", ne povesteste Alexandru. Surprizele au continuat la liceu, unde colegii au ramas uimiti sa auda ca un elev care a luat zece la matematica, se orienteaza in final catre liceul de arte.

Talentul are un rol important in actorie, dar trebuie sa fie dublat de o munca titanica pentru a face diferenta intr-un domeniu unde concurenta este acerba. Sub coordonarea Danielei Nistor, profesoara de arta actorului la Liceul "Dimitrie Cuclin", Alexandru a realizat ani de zile exercitii specifice de actorie, la finalul carora dascalul si elevul trag impreuna concluziile despre ce a mers bine sau nu si corecteaza, acolo unde este cazul.

Pentru a obtine performantele amintite, olimpicul si-a impus sa respecte un sistem de antrenament fizic si vocal deloc usor, pentru ca actoria implica si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro