Elevii unei scoli de la tara au facut un proiect care le-a adus 20.000 de euro. "Prima optiune a fost sa ne facem o sala de sport, dar nu ne-au ajuns banii"

Elevii unei scoli de la tara au facut un proiect care le-a adus 20.000 de euro.

Elevii Scolii Gimnaziale Ganeasa au primit de curand vestea ca sunt castigatori, alaturi de alte cinci scoli din judetul Olt, ai unui premiu de 20.000 euro, oferit intr-o competitie sponsorizata de un mare lant de supermarketuri. "Noi suntem 250 in toata scoala, cu tot cu elevii de la Izvoru si Dranovatu, unde mai functioneaza cateva clase si grupe de gradinita, n-avem 30 de elevi la clasa, asa ca ne-a fost foarte greu sa ne mobilizam pentru fiecare activitate in parte.

acum 64 luni (25 Mar 2016)

Elevii Scolii Gimnaziale Ganeasa au primit de curand vestea ca sunt castigatori, alaturi de alte cinci scoli din judetul Olt, ai unui premiu de 20.000 euro, oferit intr-o competitie sponsorizata de un mare lant de supermarketuri. Claudya Neacsa, una dintre conditii pentru a putea fi inscrisa orice activitate in program, si punctata, fiind aceea ca trebuie sa participe cel putin 30 de elevi.

"Noi suntem 250 in toata scoala, cu tot cu elevii de la Izvoru si Dranovatu, unde mai functioneaza cateva clase si grupe de gradinita, n-avem 30 de elevi la clasa, asa ca ne-a fost foarte greu sa ne mobilizam pentru fiecare activitate in parte. Ceea ce i-a motivat pe micuti a fost gandul ca pot avea in scoala lor ce elevii scolilor din oras nu mai apreaciaza de foarte multa vreme. La ei la tara materialele didactice sunt vechi de zeci de ani, videoproiectorul e un vis frumos, pe care parintii, din contributiile lor, nu-l pot implini.

Si-au cumparat materiale sportive, au reusit sa achizitioneze si jocuri interactive

In preajma Sarbatorilor de Iarna, elevii scolii din Ganeasa s-au gandit sa-si puna in valoare talentul si s-au apucat sa faca decoratiuni pentru bradul si masa de Craciun. Ce le-a iesit din maini, sub coordonarea profesorilor si invatatorilor, a fost atat de frumos incat ideea a mers mai departe, punandu-le in vanzare. S-au strans ceva banuti, visul lor, de a cumpara materiale sportive (mingi de fotbal, baschet, handbal, saltele, rachete de tenis etc.) pentru ora de educatie fizica a prins contur. Cu banutii stransi si cu ce au mai gasit prin conturile scolii s-a reusit chiar mai mult, au cumparat si jocuri pentru cei din clasele mici si de la gradinita, jocuri pe care, cei mai multi multi, nu le au acasa.

Doar ca iarna se strang tot in sala de clasa, sala de sport nu au, n-au avut niciodata si, cel mai probabil, nici nu vor avea curand.

"Dupa ce am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro