Elevii se intorc la scoala pe 2 mai. Cand incepe vacanta de vara, cand sunt programate examenele

Elevii se intorc la scoala pe 2 mai. Cand incepe vacanta de vara, cand sunt programate examenele

Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (16-17 iunie). Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie - proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii.

acum 46 luni (1 May 2017)

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 9 iunie 2017.

In semestrul al doiea, elevii vor mai avea liber luni 1 mai, de Ziua Muncii, joi 1 iunie, de Ziua Copilului, luni 5 iunie, in a doua zi de Rusalii. De asemenea, unitatile de invatamant vor organiza diverse manifestari in 5 iunie, cand este Ziua invatatorului. In semestrul al doilea, scolile pot opta sa organizeze "Scoala Altfel" in saptamanile: 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul prescolar si primar, respectiv 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Probele de la examenul de Bacalaureat, sustinute din 6 iunie pana in 30 iunie

Cursurile pentru clasa a XII-a se vor incheia in 26 mai. Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (16-17 iunie).

Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie - proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii.

Probele scrise de la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile in 9 iunie si se vor inscrie la Evaluarea Nationala in 7-9 iunie.

Probele scrise vor fi sustinute in 19 iunie la limba si literatura romana, in 21 iunie la matematica si in 22 iunie la limba si literatura materna. Rezultatele vor fi afisate in 26 iunie si tot atunci pot fi depuse contestatii, care vor fi solutionate pana in 30 iunie, cand vor fi anuntate rezultatele finale.

Din acest an scolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la suta, fata de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro