Elevii majori vor fi in conducerea scolilor. Legea propusa de liceenii din Constanta a fost adoptata de Parlament

Elevii majori vor fi in conducerea scolilor. Legea propusa de liceenii din Constanta a fost adoptata de Parlament

Initiatorii din Constanta, la discutii cu parlamentarii Romaniei Foto Mara Balasa Propunerea legislativa a fost depusa la Camera Deputatilor la mijlocul lunii decembrie 2014, fiind semnata de un numar de 48 de deputati si senatori, apartinand tuturor formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei. Reacordarea dreptului de vot in Consiliul de administratie reprezinta, alaturi de acordarea reducerii de 50% la transportul local in comun, cele doua mari proiecte pentru care AEC s-a luptat inca de la infiintare", a declarat Constantin-Alexandru Manda, vicepresedintele Asociatiei Elevilor din Constanta.

acum 61 luni (16 Apr 2015)

Astfel, Articolul 96, alin.2) din Legea Educatiei a fost completat cu mentiunea: "in consiliile de administratie ale unitatilor scolare, din cota rezervata parintilor, un loc este repartizat, cu drept de vot, unui reprezentant al elevilor, care a implinit 18 ani".

"Dupa promulgarea legii de catre Presedintele Romaniei si publicarea acesteia in Monitorul Oficial, elevii vor fi din nou reprezentati in Consiliul de administratie, de catre un elev reprezentant, major, ales prin vot democratic. Aceasta lege este un important punct de plecare in procesul de democratizare a sistemului de invatamant romanesc", a declarat Andrei-Eduard Burghelia, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta.

Ideea din 2013

Proiectul pentru reacordarea dreptului de vot in Consiliul de administratie pentru reprezentantul elevilor a fost initiat in 2013.

"La 30 iunie 2013, cand eram presedinte la Consiliul Judetean al Elevilor Constanta, impreuna cu colegii mei din Alba si Mures am redactat initiativa si am trimis-o la deputati pe email. Asociatia Elevilor din Constanta inca era in procedura de infiintare pe atunci, iar eu eram presedinte si la CJE, si la AEC.

Au fost doua grupuri de parlamentari care si-au insusit initiativa, reprezentate la acel moment de Tudor Ciuhodaru si Sorin Rosca Stanescu.

Cand a devenit student si a mers la Bucuresti, Alexandru a putut sa se ocupe indeaproape de demersul legislativ continuat de Asociatia Elevilor din Constanta. A facut lobby la deputati, la senatori, a strans semnaturi, iar insistentele au convins - de voie, de nevoie - parlamentarii sa ii acorde sprijin.

Initiatorii din Constanta, la discutii cu parlamentarii Romaniei Foto Mara Balasa

Propunerea legislativa a fost depusa la Camera Deputatilor la mijlocul lunii decembrie 2014, fiind semnata de un numar de 48 de deputati si senatori, apartinand tuturor formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro