Elevii geniali premiati de NASA: "Simti ca toate orele de lucru au meritat pentru acel moment"

Elevii geniali premiati de NASA:

Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) in colaborare cu NASA, Agentia Europeana Spatiala (ESA) si Centrul European de Tehnologie si Cercetare a Spatiului (CASIS) organizeaza in fiecare an Zero Robotics, o competitie de programare la care participa elevi din Europa, America de Nord sau Australia. Pentru Daniel Drondu, membru al echipei de informaticieni de la Timisoara, Zero Robotics a fost o experienta "pe care fiecare tanar merita sa o incerce, pentru a simti cum e sa lucrezi intr-o echipa cu oameni din alte tari". Sebastian Males, un alt membru al echipei de geniu de la la Timisoara, sustine ca Zerorobotics este unic prin modul in care reuseste sa implice zeci de echipe din toata lumea care incearca sa vina cu cea mai buna idee.

acum 36 luni (7 Apr 2017)

Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) in colaborare cu NASA, Agentia Europeana Spatiala (ESA) si Centrul European de Tehnologie si Cercetare a Spatiului (CASIS) organizeaza in fiecare an Zero Robotics, o competitie de programare la care participa elevi din Europa, America de Nord sau Australia. Una dintre echipele inscrise la ultima editie in concurs a fost formata din cinci elevi ai Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timisoara: Cristina Cordun (capitanul echipei), Miruna Grigoras, Daniel Drondu, Sebastian Males si Emanuel Covaci. Scenariul presupunea ca pamantenii vor sa populeze planeta Marte, iar pentru asta trebuie sa construiasca sateliti care sa orbiteze planeta pentru a o putea mai intai analiza. Guvernul a lansat deja in spatiu piesele componente ale satelitilor, iar treaba echipelor de elevi intrate in competitie era sa scrie un program care sa determine niste roboti sa adune intr-o zona de asamblare componentele satelitului.

Pentru ca si alte echipe de ingineri vor sa construiasca primii satelitii, fiecare echipa trebuie sa fie cat mai rapida. "Initial concursul se desfasoara intre echipe, mai apoi se formeaza aliante de cate trei echipe, maximum doua de pe acelasi continent. Anul acesta, noi ne-am aliat cu doua echipe americane, formand alianta CYS Burger", a explicat unul dintre elevi, potrivit carora in urma etapelor derulate in cadrul competitiei se ajunge in finala mare si finala virtuala. In finala mare se calificau primele 14 echipe, mai apoi jocul continua inca vreo doua saptamani pentru restul concurentilor, iar primii doi se calificau si jucau finala virtual". Cea mai grea a fost diferenta de fus orar si stilul de a coda diferit pe care il aveam. Descoperind unele erori, am reusit sa ne calificam in finala virtuala, unde am concurat cu o alianta formata din doua echipe italiene si una americana", poveste capitanul echipei timisorene, Cristina Cordun.

Pentru elevii timisoreni a fo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro