Elevii din clasele a III-a vor invata dupa manuale vechi si in urmatorul an scolar

Elevii din clasele a III-a vor invata dupa manuale vechi si in urmatorul an scolar

"Avem o solicitare de suspendare a procesului si de prelungire a termenului de depunere a ofertelor, pana la 13 iulie. Potrivit documentelor publicate pe SEAP, valoarea acordului-cadru este de peste 36 de milioane de lei, pe o durata de 48 de luni. Pentru a evita intarzierile de la licitatia de anul trecut pentru noile manuale scolare de la clasa I si clasa a II-a, ministerul a facut de data aceasta cateva precizari.

acum 66 luni (3 Jun 2015)

"Avem o solicitare de suspendare a procesului si de prelungire a termenului de depunere a ofertelor, pana la 13 iulie.

Astfel, la jumatatea lunii iulie vor fi deschise ofertele, iar perioada de depunere a contestatiilor se va prelungi pana la 15 august, urmand ca solutiile acestor contestatii sa fie publicate pana la 15 septembrie. In plus, ministrul a mai anuntat ca in 30 de zile va fi lansata licitatia pentru manualele de clasa a IV-a. Editori: "Suntem impinsi catre o politica de dumping"

Editorii sunt nemultumiti si in acest an de documentatia pentru achizitia noilor manuale de clasa a III-a. Mai exact, reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania (UER) reproseaza ministerului ca licitatia a fost anuntata abia in 23 aprilie, cu o luna si jumatate mai tarziu decat anul trecut, cand au reclamat de asemenea intarzieri. De asemenea, editorii sunt nemultumiti de scaderea numarului de posibili castigatori la trei (fata de sase in 2014).

Insa cea mai mare nemultumire a editorilor este cea legata de pretul de achizitie. Daca anul trecut a fost de noua lei, in acest an este de sapte lei si a fost adaugata si o clauza care spune ca ofertele care depasesc cu 14% cel mai mic pret oferit sunt eliminate din cursa, indiferent de calitatea lor. Asadar, nu conteaza calitatea manualelor care castiga, rolul lor este sa deschida piata"

Editurile care castiga licitatia de anul acesta vor fi obligate sa subcontracteze serviciile depozitelor judetene de carte scolara carora le va reveni 10% din pretul de achizitie al fiecarui manual. Ce s-a schimbat la licitatia din acest an

Licitatia pentru noile manuale de clasa a III-a a fost lansata oficial joi, 23 aprilie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). De asemenea, Ministerul Educatiei a relansat licitatia pentru manualele de clasele I si a II-a care nu au fost inca atribuite.

Potrivit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro