Elevii, dati afara de la conferinta de presa a noului inspector scolar general din Constanta, la preluarea mandatului

Elevii, dati afara de la conferinta de presa a noului inspector scolar general din Constanta, la preluarea mandatului

Asociatia Elevilor din Constanta l-a invins pe Radu Mazare Totusi, Asociatia Elevilor din Constanta a uimit o tara intreaga in aceasta iarna cand a castigat un proces impotriva fostului primar al Constantei, Radu Mazare, si a obtinut aplicarea reducerilor de 50% la abonamentul de transport in comun, la care au dreptul elevii, dar pe care totusi nu le primeau de la administratia locala, desi Legea Educatiei garanteaza acest beneficiu.

acum 97 luni (24 Aug 2015)

Gabriela Bucovala a fost inspector scolar mai multi ani la rand si a ocupat pentru o perioada scurta si functia de inspector general adjunct. In luna iulie a promovat concursul organizat de Ministerul Educatiei, pentru ocuparea functiei de inspector scolar general, pe care a preluat-o de la Raducu Popescu.

Luni, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a organizat la sediul Institutiei Prefectului o conferinta de presa pe tema preluarii mandatului de catre profesoara Gabriela Bucovala, dar reprezentantii elevilor nu au avut acces.

"La intrarea in sala in care ar fi urmat sa aiba loc evenimentul, accesul celor doi reprezentanti ai AEC a fost refuzat de catre purtatorul de cuvant al ISJ, aceasta din urma motivand ca 'elevii nu au voie sa intre'. Asociatia Elevilor din Constanta l-a invins pe Radu Mazare

Totusi, Asociatia Elevilor din Constanta a uimit o tara intreaga in aceasta iarna cand a castigat un proces impotriva fostului primar al Constantei, Radu Mazare, si a obtinut aplicarea reducerilor de 50% la abonamentul de transport in comun, la care au dreptul elevii, dar pe care totusi nu le primeau de la administratia locala, desi Legea Educatiei garanteaza acest beneficiu.

"Stiu ca exista o asociatie a elevilor, cum stiu ca exista si un Consiliu, ISJ nu a avut vreo relatie cu ei, au vrut sa intre in audienta o data, dar n-au fost primiti", isi aminteste Cristina Ivan, purtator de cuvant al ISJ Constanta.

"Sper ca intamplarea de astazi a fost doar o greseala de gestionare a evenimentului si nu reprezinta politica din acest mandat pentru relatia cu reprezentantii elevilor. Ii doresc doamnei Bucovala mult succes in mandatul de inspector general si sper ca va fi unul in care dialogul cu reprezentantii beneficiarilor primari ai sistemului educational va fi o prioritate, iar ISJ va sprijini demersurile AEC in beneficiul elevilor constanteni, precum acordarea burselo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro