Elevii care isi castiga singuri banii: "Imi place mult in bucatarie, dar ma pregatesc sa devin doctor, tara asta are mare nevoie"

Elevii care isi castiga singuri banii:

O data pe an, la expozitia culinara devenita traditie a liceului, organizata de Ziua Europeana a Gatitului si a Alimentatiei Sanatoase, elevii de la Colegiul Economic "P.S. Sunt tineri care si-au dorit, inainte de toate, sa invete o meserie si sa castige cat mai curand banii lor, iar foarte multi dintre ei o fac deja, la sfarsit de saptamana si in vacante lucrand in bucataria restaurantelor din oras. Pentru expozitie a pregatit muschiulet de vitel cu crusta de ierburi aromatice si garnitura de orez salbatic, dar si stiuca si salau la cuptor, umplute.

acum 43 luni (8 Nov 2016)

O data pe an, la expozitia culinara devenita traditie a liceului, organizata de Ziua Europeana a Gatitului si a Alimentatiei Sanatoase, elevii de la Colegiul Economic "P.S. Bunatatile pregatite le prezinta, unii siguri pe ei, altii mai stangaci, o parte le si servesc invitatilor, aproape fara cusur, fiind evenimentul care le pune in valoare cunostintele acumulate in ani de practica la clasele de turism si alimentatie publica.

Sunt tineri care si-au dorit, inainte de toate, sa invete o meserie si sa castige cat mai curand banii lor, iar foarte multi dintre ei o fac deja, la sfarsit de saptamana si in vacante lucrand in bucataria restaurantelor din oras. Astazi, ceea ce au reusit fiecare in bucataria de acasa a facut parte din expozitia amenajata in sala de mese a cantinei colegiului. Un juriu exigent, format din profesori ai scolii, dar si profesori invitati de la alte licee din judet cu profil asemanator, a avut sarcina de a stabili castigatorii.

O evaluare sumara au facut si primarul orasului, Emil Mot si administratorul public al judetului, Marius Iancu, prezenti mai mult in scop electoral si un pic dezamagiti - primarul a si afirmat-o - ca nu prea se regaseste carnea de porc in bunatatile pregatite. Nepotrivit i s-a parut primarului, in schimb, altceva: "Chiar discutam cu Marius cum mergem noi la o actiune in care e vorba de alimentatie sanatoasa, cand noi avem 120 de kile, de caciula", a remarcat primarul Slatinei, la finalul scurtei "inspectii" a farfuriilor facand si urarea: "Va doresc sa ajungeti master-chef-i!".

"In timpul anului lucram la evenimente, in vacanta lucram zi de zi"

Primul care si-a prezentat bunatatile a fost Valentin Bobaru. Este elev in clasa a XII-a si deja angajat la unul dintre restaurantele de renume din oras. Vreau sa fac si facultatea, tot de profil, pentru ca ma gandesc ca va fi un plus, insa viitorul mi-l vad in bucatarie, impresionand ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro