Eleva din Romania admisa la cinci universitati de prestigiu din lume

Pe langa bronzul de la Olimpiada Nationala de Matematica, a castigat Premiul I la Concursul interjudetean de matematica "Traian Lalescu" (cu punctaj maxim), Premiul I la Concursul national de matematica "Valeriu Alaci" (organizat de Universitatea Politehnica Timisoara), Premiul I la Concursul Facultatii de Matematica - Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara si Premiul I la Concursul international de Matematica si Informatica "Caius Iacob", organizat de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad. - Sixth Term Examination Paper), in total trei, sunt examene de matematica concepute pentru a testa candidatii care vor sa devina studenti la Universitatea din Cambridge sau la alte universitati de renume, intrebarile fiind in stil de matematica de licenta.

acum 51 luni (22 Apr 2017)

In clasa a V-a, s-a calificat pentru prima data la Olimpiada Nationala de Matematica, performanta pe care a repetat-o de sapte ori, castigand trei medalii de bronz. A participat la multe alte concursuri, reusind sa castige premii dupa premii, dintre care cele mai apreciate sunt cele de la concursul "Evaluare in educatie", organizat sub egida Academiei Romane, la care a obtinut premiul I de doua ori la rand. Prima oferta a primit-o de la King's College London. A urmat oferta de la University of Bristol. A fost apoi invitata la interviu la Imperial College London si la University of Cambridge, primind oferte bune de la ambele universitati. Cea din urma oferta a primit-o saptamana trecuta de la University of Edinburgh. Mediul familial m-a ajutat sa indragesc matematica, cand am fost mica, rezolvam problemele in concurs cu mama, dar parintii mei nu au facut niciodata presiuni asupra mea, lasandu-mi libertatea de a-mi alege calea. Aceasta idee a crescut impreuna cu dorinta mea de a deveni un om de stiinta. A fost ca si cum ceva a facut click in mintea mea: ca un om de stiinta, as putea face ca lumea sa devina mai buna, as obtine o intelegere mai profunda a lumii noastre si as putea gasi noi teorii care ar deveni baza tehnologiilor revolutionare", marturiseste Andreea.

Cheia succesului, munca

Cum a reusit aceste rezultate de exceptie? Andreea ne explica: "Am invatat ca doar prin munca poti avea rezultate de exceptie. In spatele acestor diplome, medalii si felicitari sunt foarte multe ore de munca. Matematica invatata la scoala nu a fost suficient de dificila pentru ea, asa ca a facut pregatire speciala inca din clasa a IV-a. A participat la multe concursuri de matematica pe care le-a castigat.

Clasa a XI-a fost plina de satisfactii. Pe langa bronzul de la Olimpiada Nationala de Matematica, a castigat Premiul I la Concursul interjudetean de matematica "Traian Lalescu" (cu punctaj maxim), Premiul I la Concursul national de matematica "Valer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro