Eleva de nota 10, sefa de promotie, eliminata de la Bac: "Nu stiu ce se va intampla. Aveam planuri mari si eram nerabdatoare sa ajung la facultate"

Eleva de nota 10, sefa de promotie, eliminata de la Bac:

A fost o eleva de nota 10, o eleva careia i-a placut sa invete, si la adresa careia profesorii au doar cuvinte de lauda, mai ales ca a terminat liceul ca sefa de promotie. Toata clasa din care facea parte Alexandra a fost eliminata de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, dupa ce o profesoara de la Timis, care a corectat lucrarile, a observat 42 de rezolvari identice.

acum 104 luni (9 Jul 2015)

A fost o eleva de nota 10, o eleva careia i-a placut sa invete, si la adresa careia profesorii au doar cuvinte de lauda, mai ales ca a terminat liceul ca sefa de promotie. S-a pregatit intens pentru admiterea la facultate, dar nu a omis nici pregatirea pentru Bacalaureat. Alexandra a inceput Bac-ul cu bine si spera sa-l termine la fel de bine. Surpriza neplacuta a aparut la proba de la Matematica, acolo unde sefa de promotie figureaza ca eliminata. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregatit cu profesori la fel cum m-am pregatit si pentru admitere.

Cu stupoare, Alexandra a aflat ca figureaza printre cei 108 elevi eliminati de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei.

"Situatia de la matematica nu o inteleg, pur si simplu. In timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a intamplat absolut nimic, fiecare si-a vazut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atentia, la final am predat lucrarea. Eu mi-am vazut de lucrarea mea, nu am avut nicio treaba cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care isi da examenul de Bacalaureat. Vroiam sa merg la Timisoara la Farmacie, pentru asta ma pregateam de doi ani", ne-a povestit Alexandra Burta.

Nu isi poate explica de ce a ajuns sa fie eliminata din examen, daca in timpul desfasurarii lui, profesorii supraveghetorii nu i-au atras atentia, nici macar odata. Am iesit de la examen, nu mi s-a spus nimic. Aveam planuri mari de viitor si eram nerabdatoare sa ajung la facultate. Am vazut ca suntem eliminati dar nu stim de ce, nu ni s-au dat explicatii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au aratat inregistrarile video", a afirmat sefa de promotie.

Toata clasa din care facea parte Alexandra a fost eliminata de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, dupa ce o profesoara de la Timis, care a corectat lucrarile, a observat 42 de rezolvari identice. Profesoara a sesizat situatia la Ministerul Educatie, astfel ca la sfarsitul saptamanii trec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro