Eleva care s-a calificat la trei faze nationale ale olimpiadelor scolare: "Cea mai importanta problema la sistemul educational este lipsa de practica"

Eleva care s-a calificat la trei faze nationale ale olimpiadelor scolare:

"Ma vad mai mult un angajat care sa faca cercetare, sau diferite proiecte si care sa aibe un program flexibil, astfel incat sa incorporez cat mai multe activitati in orar", spune Andreea.

acum 77 luni (31 Dec 2017)

In clasa a IX-a s-a calificat la olimpiada nationala de fizica, unde a obtinut medalia de bronz, dar si la olimpiada nationala de lingvistica. "Mereu am fost pasionata de cunoastere si asta m-a ambitionat sa lucrez la diferite materii", a spus Andreea Amza. Isi doreste ca sistemul de invatamant sa puna mai mult accentul pe practica Andreea este implicata si in alte activitati extrascolare. Ea face parte din echipa de robotica TeaBorgs si a participat la competitia First Tech Challenge, care a avut loc la Strasbourg. Isi doreste ca sistemul de invatamant sa se schimbe si sa se puna mai mult accentul pe practica, asa cum se intamopla in tarile dezvoltate din Occident. "Cea mai importanta problema la sistemul educational din Romania este lipsa de practica, acest aspect dezavantajandu-ne mai ales dupa terminarea studiilor, in momentul in care ne angajam", este de parere liceana. Ce isi doreste pe plan profesional Nu isi doreste sa lucreze intr-un birou, ci vrea sa activeze in cercetare si sa fie implicata in diferite proiecte. "Ma vad mai mult un angajat care sa faca cercetare, sau diferite proiecte si care sa aibe un program flexibil, astfel incat sa incorporez cat mai multe activitati in orar", spune Andreea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro