Elena Udrea va fi mutata din arestul central al Politiei Capitalei in Penitenciarul Targsor

Elena Udrea va fi mutata din arestul central al Politiei Capitalei in Penitenciarul Targsor

Conform datelor furnizate de administratie, penitenciarul are o capacitate legala de cazare, raportata de 6 metri cubi de persoana, pentru 709 detinuti, si un numar de 829 de paturi instalate (din care 10 la infirmerie). In perioada 1948-1952, au fost incarcerate in penitenciarul Targsor diferite categorii de detinuti: persoane detinute de catre Serviciul de Securitate a Statului (Securitate) dupa ce au fost acuzate de activitati revolutionare subversive, fosti lucratori de politie care au fost membri ai Serviciului de Securitate a statului capitalist, tineri acuzati de activitati revolutionare subversive. Elena Udrea, cercetata si in dosarul "Microsoft" In dosarul "Microsoft", Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta, in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, trafic de influenta, in legatura cu derularea contractului e-Romania, trafic de influenta, in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro si infractiunea de spalare de bani.

acum 61 luni (30 Apr 2015)

Unul dintre avocatii fostului ministru a declarat joi seara ca Elena Udrea a fost luata prin surprindere de mutarea sa la Targsor, unde pana marti, cand ii va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu isi va putea cumpara nimic de la magazinul inchisorii. "Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbata, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reala problema in a se gandi ca in perioada urmatoare va fi vizitata de catre membrii familiei sau cunostinte in alte conditii decat cele in arest preventiv, respectiv fiind separata de acel geam protector specific mediului de penitenciar, este evident un alt stil si un alt tratament pe care il are, specific deja persoanelor condamnate, pentru ca vorbim de un penitenciar, iar impactul pe care l-a avut mutarea ei in penitenciar este unul foarte important", a declarat Chiciu. Toata aceasta chestiune a impactat-o, prezenta ei era necesara in arest, si nu la Penitenciarul Targsor, la peste 70 de kilometri de Bucuresti, tinand cont ca ea este cercetata intr-un dosar disjunct. Avocatul a subliniat ca "pana marti Elena Udrea nu are bani si posibilitatea sa-si achizitioneze nimic, precum apa, produse igienice, pentru ca nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, avand in vedere faptul ca nu se lucreaza in zilele de sarbatoare". Chiciu a mentionat ca, totusi, apropiatii ii pot aduce Elenei Udrea produse precum apa, dar nu si produse de igiena sau sanitare precum deodorant, pasta de dinti, sapun, sampon sau altele de acest gen. Chiciu a precizat ca astfel de produse pot fi achizitionate doar de la magazinul penitenciarului si doar cu bani de pe cardul pe care Udrea il primeste la momentul inmatricularii in unitate.

Alina Bica a fost tot la penitenciarul Targsor

Pe la penitenciarul Targsor a trecut si Alina Bica, fost sefa DIICOT, trimisa in judecata in doua dosare in care este acuzata de coruptie.

Intrebata cum s-a acomodat Alina Bica in penitenciar, avocata a spus ca a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro