Elena Udrea si Ioana Basescu, la DNA

Elena Udrea si Ioana Basescu, la DNA

"Au fost obtinute probe noi" In acest dosar, in cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) si Tarhon Victor (la data faptei presedintele Consiliului judetean Tulcea) pentru luare de mita, precum si fata de Udrea Elena Gabriela pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani.

acum 59 luni (16 Nov 2016)

Udrea este acuzata de spalare de bani si instigare la luare de mita in acest dosar, in timp ce Ioana Basescu este acuzata de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul si instigare la spalare de bani. "Au fost obtinute probe noi"

In acest dosar, in cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) si Tarhon Victor (la data faptei presedintele Consiliului judetean Tulcea) pentru luare de mita, precum si fata de Udrea Elena Gabriela pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani.

"In urma probelor administrate ulterior au fost obtinute probe noi cu privire la savarsirea, de catre Udrea Elena Gabriela, a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale", arata procurorii.

"Pe baza probelor respective a rezultat ca Udrea Elena Gabriela i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum si pe Tarhon Victor, presedintele Consiliului judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor societati comerciale care aveau contracte cu cele doua institutii sa achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale", acuza anchetatorii. "Plata s-ar fi realizat in baza unor contracte fictive"

Plata s-ar fi realizat in baza unor contracte fictive, iar legatura dintre persoanele care obtineau fondurile infractionale si prestatorii de servicii ar fi fost realizata de catre Udrea Elena Gabriela.

"Avand in vedere ca, in perioada savarsirii faptelor Udrea Elena Gabriela avea calitatea de ministru al Turismului, calitate in care il avea in directa subordine pe Nastasia Gheorghe si coopera cu Tarhon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro