Elena Udrea si Alina Bica, cartite pentru Dan Andronic

Elena Udrea si Alina Bica, cartite pentru Dan Andronic

Un an inainte era 2013", a spus fostul ministru al Dezvoltarii la iesirea de la Curtea Suprema, acolo unde a fost ieri sa conteste masura controlului judiciar pe cautiune in dosarul "Hidroelectrica", in care este acuzata ca ar fi primit mita de la milionarul Bogdan Buzaianu aproape 5 milioane de dolari, printre care si o creanta, cu ajutorul careia a preluat ziarul "Evenimentul Zilei", patronat in acte de Dan Andronic. Iar daca il aproba, mandatul ajunge apoi la un judecator de la Inalta Curte de Casatia si Justitie, care, la randul sau, il poate aproba sau il poate respinge.In cazul publicat de domnul Cristoiu este o neconcordanta: mandatul nu trebuia semnat de Alina Bica, ci de Tiberiu Nitu, seful doamnei Bica. Ce spune Codul Penal Potrivit Articolului 169 din Codul Penal, divulgarea unor documente sau a unor date care constituie secrete de stat ori a altor documente sau date, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta statului, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

acum 61 luni (14 Dec 2015)

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat duminica, pe blog, un editorial cu titlul "Din Jurnalul Elenei Udrea: In 2011 Alina Bica a semnat mandat cerut de SRI pentru ascultarea telefonului lui Dan Andronic pe Siguranta nationala!". In text, Ion Cristoiu publica un fragment din jurnalul Elenei Udrea referitor la implicarea lui Dan Andronic in dosarul "Ferma Baneasa", ancheta in care mai sunt vizati printul Paul si milionarul Remus Truica, fostul sef de Cabinet al lui Adrian Nastase. Acum vreun an am aflat de la Bica ca a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut initial. Asadar, Elena Udrea dezvaluie ca Dan Andronic fusese ascultat in 2011 cu mandat cerut de SRI pe Siguranta nationala si nu de DNA pe Coruptie", ne spune Ion Cristoiu in editorialul de duminica. jurnalist) m-a sunat pentru a-mi atrage atentia ca am scris , in timp ce mai demult notasem c-a fost realizat in 2014", a scris Ion Cristoiu in editorialul de luni. Un an inainte era 2013", a spus fostul ministru al Dezvoltarii la iesirea de la Curtea Suprema, acolo unde a fost ieri sa conteste masura controlului judiciar pe cautiune in dosarul "Hidroelectrica", in care este acuzata ca ar fi primit mita de la milionarul Bogdan Buzaianu aproape 5 milioane de dolari, printre care si o creanta, cu ajutorul careia a preluat ziarul "Evenimentul Zilei", patronat in acte de Dan Andronic.

Erata care o salveaza pe Bica

A doua erata publicata de Cristoiu in editorialul de luni este mult mai sensibila. "La rugamintea autoarei, dau aici un soi de erata la Jurnalul Elenei Udrea:

se va citi ", a continuat Ion Cristoiu. Desi pare doar o chestiune de nuanta, Elena Udrea incearca sa o disculpe pe Alina Bica.

Dezvaluirea acestui pasaj din Jurnal arata ca Alina Bica ar fi putut fi susceptibila de infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului, infractiune grava care are ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro