Elena Udrea, martor in dosarul in care Vasile Blaga a fost pus de DNA sub control judiciar. Udrea a venit la audieri

Elena Udrea, martor in dosarul in care Vasile Blaga a fost pus de DNA sub control judiciar. Udrea a venit la audieri

Iata comunicatul DNA remis miercuri, 28 septembrie: "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatorii suspecti: STEFAN GHEORGHE, la data faptelor vicepresedinte al unui partid aflat la guvernare si primar al municipiului Piatra Neamt, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite BERDILA HORATIU BRUNO, reprezentant al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt: La nivelul anului 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere si anume secretarul general Blaga Vasile si vicepresedintele Stefan Gheorghe, in sensul obtinerii de bani pentru partid.

acum 93 luni (28 Sep 2016)

Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, la data faptelor de care este acuzat Vasile Blaga, Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila, a fost chemata la audieri la DNA Ploiesti. Udrea are calitatea de martor in dosarul de trafic de influenta.

DNA Ploiesti a inceput urmarirea penala a liderului PNL Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Procurorii arata ca, in perioada 2011-2012, Blaga a primit in trei randuri, prin interpus, suma totala de 200.000 euro, precum si 500.000 euro de la Pinalti. In scurt timp, Blaga si-a dat demisia de la conducerea PNL si din postura de coordonator al campaniei electorale a partidului.

Vasile Blaga a anuntat ca isi da demisia din functia de copresedinte al PNL dupa ce DNA a dispus inceperea urmaririi penal pe numele sau, fiind suspectat de trafic de influenta. Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", a anuntat Blaga, prin intermediul unui comunicat de presa. Ancheta procurorilor de la DNA Ploiesti vizeaza perioada in care politicianul Vasile Blaga, copresedinte PNL, a ocupat functia de secretar general PDL si senator, in anii 2009-2012. Vasile Blaga are calitatea de suspect in acest dosar de trafic de influenta. Iata comunicatul DNA remis miercuri, 28 septembrie:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatorii suspecti:

STEFAN GHEORGHE, la data faptelor vicepresedinte al unui partid aflat la guvernare si primar al municipiului Piatra Neamt, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si folosirea influentei functie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro