Elena Udrea, la Curtea Suprema: Ponta este prea arogant si prea tafnos. Era de asteptat ca se va ajunge aici

Elena Udrea, la Curtea Suprema: Ponta este prea arogant si prea tafnos. Era de asteptat ca se va ajunge aici

Procurorii mai precizeaza ca Udrea si-ar fi exercitat atributiile in mod nelegal si i-ar fi determinat si pe alti functionari din cadrul ministerului sa isi incalce atributiile, cu prilejul achizitiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului si creand un folos necuvenit pentru Obreja.Udrea, cercetata intr-un al treilea dosar penal Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Cornel Resmerita si Cristofor Alin Condoiu pentru infractiunile de abuz in serviciu, si fata de Adrian Gardean, Miron Dorel Gardean si Miron Lupulescu pentru dare de mita si instigare la abuz in serviciu. De asemenea, pentru infractiunile de spalare a banilor si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, retinute in sarcina Elenei Udrea, cauza a fost disjunsa si continua cercetarile.Elena Udrea, cercetata si in dosarul "Microsoft"In dosarul "Microsoft", Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta, in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, trafic de influenta, in legatura cu derularea contractului e-Romania, trafic de influenta, in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro si infractiunea de spalare de bani.

acum 106 luni (8 Jun 2015)

UPDATE La iesirea din sediul Curtii Supreme, Elena Udrea a precizat ca le-a spus magistratilor ca, prin faptul ca ea este in continuare cercetata intr-o masura preventiva, se induce faptul ca este vinovata.

"Le-am spus (magistratilor - n.r.) faptul ca se pastreaza o masura preventiva fata de mine si alta fata de cei care au facut declaratii mincinoase fata de mine se poate intelege ca eu sunt vinovata.

Intrebata de jurnalisti cum comenteaza faptul ca Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala, aceasta a declarat ca "merita ceea ce i se intampla si ceea ce era de asteptat".

"Domnului Ponta i se intampla ceea ce merita si ceea ce era de asteptat. Toti cei care nu au ochelari de cal puteau sa prevada ca se va ajunge aici cu domnul Ponta.

Aceasta a tinut sa precizeze faptul ca Ponta se afla intr-o situatie pe care si-a creat-o singur, iar de modul in care va gestiona aceasta chestiune va depinde Guvernul Romaniei. Are o disjungere din acest dosar, iar acest dosar, in ceea ce-l priveste, oricand cand vine pe lista de prioritati a DNA-ului, oricand poate sa fie un dosar care sa il puna in situatia in care este Victor Ponta astazi. Deci ca urmare este foarte greu in acest moment sa poti sa te gandesti ca pleaca Victor Ponta cu un dosar penal si vin altii care pot avea si ei dosare penale", a precizat Udrea.

Ea a tinut sa precizeze ca i se pare "o acuzatie absolut aberanta" in ceea ce-l priveste pe Catalin Predoiu si a adaugat ca, daca ea este vinovata, la fel este si Predoiu. Cum ca s-a trecut acea hotarare de Guvern prin care s-a aprobat promovarea Romaniei prin cadrul Galei Bute, iar acea hotarare a fost semnata de Catalin Predoiu.

De asemenea, ea a mai adaugat faptul ca, avand ]n vedere situatia in care se afla Dan Sova, "cei care sunt atenti si vor sa aiba o privire de ansamblu, nu doar una partinitoare, puteau ajunge sa presupuna ca se va ajunge sa i se faca acest dosa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro