Elena Udrea, din nou la mana deputatilor

Elena Udrea, din nou la mana deputatilor

Deputatii vor analiza, astazi, de la ora 16.00, in plen, cererile DNA de incepere a urmaririi penale si, respectiv, de arestare preventiva a Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute". Ce acuzatii ii aduc procurorii In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Acuzatiile DNA In dosarul "Microsoft", Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca prin intermediul Elenei Udrea sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor.

acum 64 luni (23 Feb 2015)

Deputatii vor analiza, astazi, de la ora 16.00, in plen, cererile DNA de incepere a urmaririi penale si, respectiv, de arestare preventiva a Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

Mai exact, Udrea este suspectata de trei noi fapte de luare de mita privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu mai multe firme. Pentru ca este arestata la domiciliu, Udrea a avut nevoie de acordul judecatorilor ca sa poata veni in Parlament. Dusa de politisti in plen

Chiar daca are permisiunea judecatorilor de a iesi din perimetrul imobilului in care locuieste, Elena Udrea nu poate merge oricum in Parlament. La sfarsitul saptamanii trecute, Biroul Permanent al Camerei i-a transmis ministrului de Interne o scrisoare legata de audierea de azi. La randul sau, Gabriel Oprea a dat dispozitie politistilor Sectiei 2 sa stabileasca traseul pe care se va face deplasarea si s-o escorteze pe Elena Udrea la Parlament si, ulterior, din nou la domiciliu.

Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a precizat ca Elena Udrea va fi insotita catre Parlament conform reglementarilor privind transportul celor care sunt arestati, dar ca va fi condusa de politisti doar pana la intrarea in sala de plen. In termen de trei zile, Comisia Juridica a elaborat, conform Regulamentului Camerei Deputatilor, un raport de avizare a cererilor facute de procurori.

Regulamentul le permitea deputatilor sa amane raportul peste acest termen numai in cazul solicitarilor de incepere a urmaririi penale, nu si in privinta celor de arestare. Arestata la domiciliu

In urma cu o saptamana, Elena Udrea a fost plasata de magistratii Curtii Supreme in arest la domiciliu, in dosarul "Microsoft", masura care a inlocuit arestarea preventiva obtinuta initial de procurori.

Potrivit solutiei date de judecatori, Udrea nu are voie sa comunice cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro