Elena Udrea, din nou, la mana colegilor. Deputatii voteaza, astazi, cererea DNA de urmarire penala

Elena Udrea, din nou, la mana colegilor. Deputatii voteaza, astazi, cererea DNA de urmarire penala

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis ieri procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, suspectata de doua infractiuni de instigare la luare de mita, care ar fi fost savarsite in exercitarea functiei ministeriale, a anuntat miercuri DNA.

acum 83 luni (18 Oct 2016)

UPDATE Cererea DNA a fost aprobata de Camera Deputatilor, cu 147 de voturi "pentru", 96 de voturi "impotriva" si o abtinere. De ce au trebuit sa vina tocmai acum cu acuzatii?

UPDATE Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, ca deputatii social-democrati vor vota pentru aprobarea cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale a fostului ministru Elena Udrea, dar nu a exclus posibilitatea unor "surprize" la vot.

Intrebat, totusi, daca se asteapta la "surprize" la vot, Dragnea a comentat ironic ca intotdeauna pot aparea astfel de cazuri: "Surprize ai tot timpul in viata. Daca ai viata fara de surprize, e o viata plicticoasa". Udrea este suspectata de DNA de instigare la luare de mita. Desi initial am vrut sa ma retrag dupa ce am fost chemata la DNA pentru dosarul cu campania din 2009, am decis sa duc adevarul mai departe", a declarat Elena Udrea.

Udrea a vorbit si despre apelul lui Tariceanu de a nu mai supune votului cererile DNA privind parlamentarii. "Face sens (apelul - n.r.), avand in vedere ca la locale, daca ati vazut, s-au pus sub acuzare primari, care erau personaje indezirabile sistemului, care trebuiau inlocuite, iar oamenii acestia trebuiau sa nu mai candideze sau sa nu mai castige. Unii au castigat, au fost votati chiar in arest fiind", a spus Udrea, explicand ca alegatorii au fost mai interesati de rezultate decat de acuzatii.

Solicitarea DNA

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa formuleze cererea de efectuare a urmarii penale fata de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, in doua infractiuni de instigare la luare de mita.

"Faptele retinute in sarcina acesteia formeaza obiectul unui dosar al Directiei Nationale Anticoruptie", arata Parchetul General, intr-un comunicat de presa.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro