Elena Udrea, despre condamnarea sa: O decizie abuziva. Sunt judecatori care tremura in fata sistemului reprezentat de Kovesi

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita, cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si trei ani pentru inca o infractiune de evaziune fiscala, instanta contopind pedepsele si dispunand o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare.

acum 36 luni (28 Mar 2017)

Elena Udrea a declarat, marti, dupa ce a fost condamnata in prima instanta la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute" ca decizia este una abuziva si "se pare ca si azi sunt judecatori care tremura in fata sistemului reprezentat de Kovesi". (...) Daca doamnei Kovesi i-a fost frica sa ma acuze pe vremea cand statea cu mine la mese, acum trebuie sa o credem cand ma acuza pentru ca la putere a venit domnul Iohannis sau pentru ca este alt regim la putere?", a declarat Elena Udrea la Antena3.

"Consider ca aceasta decizie este abuziva, ca este o victorie de etapa a sistemului Dupa ce au audiat peste 50 de martori care absolut toti contrazic cele doua declaratii mincinoase ale denuntatorilor si absolut toate imi sunt favorabile, sa dai aceste condamnari este ca si cand ai ignora doi ani de proces.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au condamnat-o pe Elena Udrea sase ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Aceasta a fost achitata pentru infractiunea de tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete.

In acelasi dosar "Gala Bute", fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Nationale de Investitii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la luare de mita, Dragos Botoroaga la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul secretar general in MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita, cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si trei ani pentru inca o infractiune de ev... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro