Elena Udrea: de la copila care sarea gardul vecinilor ca sa fure rosii la cursa pentru Cotroceni

Elena Udrea: de la copila care sarea gardul vecinilor ca sa fure rosii la cursa pentru Cotroceni

Sunt zece ani de cand Elena Gabriela Udrea a patruns in spatiul public romanesc, odata cu alegerea sa in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe lista Aliantei Dreptate si Adevar. Elena Udrea si-a petrecut cei mai multi ani ai copilariei in cartierul Micro V, din municipiul Buzau, intr-o familie de muncitori, tatal - sofer de autobuz, iar mama - taxatoare la societatea de transport public local. Victoria Gadea, o femeie de 80 de ani, isi aduce bine aminte de mica ei vecina, de acum trei decenii. "Capul rautatilor" in gasca de prieteni Ca orice copil, Elena avea si ea dreptul la portia zilnica de zbenguiala, dupa orele de clasa. In ultimul sau an de liceu, Elena a participat la un concurs de Miss, iar despre prestatia adolescentei s-au facut referiri intr-o cronica de spectacol, realizata de jurnalistul Cornel Stanga. La cea de "defilare prin fata publicului in tinuta lejera, de vara", Elena a purtat o rochie maro, iar la a doua, o rochie neagra cu capa pe umeri, "cu un aer de mister". Numele acestuia a fost asociat cu mai multe scandaluri publice, unele legate de un contract de concesiune a parcarilor din centrul Capitalei sau de eliberarea de certificate medicale muncitorilor romani care doreau sa plece la munca in strainatate. Apoi, cand Elena a implinit varsta de 35 de ani, i-a avut printre invitatii de onoare, la petrecerea de la Poiana Brasov, pe sotii Traian si Maria Basescu.

acum 66 luni (26 Sep 2014)

Sunt zece ani de cand Elena Gabriela Udrea a patruns in spatiul public romanesc, odata cu alegerea sa in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe lista Aliantei Dreptate si Adevar. Elena Udrea tinteste scaunul de presedinte al Romaniei, iar in drumul ei spre Cotroceni este calauzita de Traian Basescu, presedintele in exercitiu, care nu de putine ori a afirmat ca isi pune experienta in slujba candidatului PMP. La 40 de ani, Elena Udrea si-a dedicat un sfert din viata politicii, in care a intrat si a supravietuit datorita unei personalitati puternice. Inca din copilarie, Elena i-a convins pe toti cei din jur, parinti, prieteni de joaca, colegi de scoala sau dascali, ca este o ambitioasa. Elena Udrea si-a petrecut cei mai multi ani ai copilariei in cartierul Micro V, din municipiul Buzau, intr-o familie de muncitori, tatal - sofer de autobuz, iar mama - taxatoare la societatea de transport public local. Copilarie la tara Pana la varsta de cinci ani, insa, Elena a locuit impreuna cu parintii si fratele ei, Valentin, la Pietrosu, un sat cu oameni nu foarte instariti din comuna buzoiana Costesti, in casa bunicilor dinspre tata. "Cand veneam de la camp, Gabita sarea pe mine, si ea si fratele ei, ca sa ne jucam. De cand avea trei ani, o invata sora mamei sa numere, sa citeasca, iar cand s-a dus la scoala stia tot", povestea, in urma cu mai multi ani, pentru "Adevarul", Ion Udrea.

Sederea familiei Udrea in judetul Buzau a fost una temporara, care avea sa se sfarseasca in anii de dupa Revolutie, imediat dupa plecarea Elenei la facultate. Si-a adus parintii alaturi de ea, la Bucuresti, iar la scurt timp s-a mutat in Capitala si fratele ei. "Lua mereu premii" In blocul 23 A, din Micro V, unde a locuit familia Udrea, locatarii inca isi amintesc de Gabita, unul dintre zecile de copii care se zbenguiau pe aleile cartierului marginas. Toti spun ca fetita "soferului de autobuz" era bine educata, le vorbea frumos si nu se lua cu nimeni la harta. Victoria Gadea, o femeie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro