Elena Udrea, arestata. Deputatul afla marti daca ramane in spatele gratiilor

Elena Udrea, arestata. Deputatul afla marti daca ramane in spatele gratiilor

Suma de 900.000 de euro ar fi ajuns la Elena Udrea de la Nastasia, iar diferenta de 3.000.000 de lei ar fi fost transferata de S.C. "Spectacolul generat astazi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte care va judeca maine contestatia depusa de avocatii Elenei Udrea, in contextul in care exista sanse foarte bune ca aceasta sa fie aprobata", transmite Udrea, prin intermediul echipei de comunicare. Gala Bute In dosarul "Gala Bute", Udrea mai este acuzata si de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului de pe 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

acum 77 luni (17 Feb 2015)

UPDATE Elena Udrea este citata la DNA, miercuri, la ora 9.30, pentru a oferi lamuriri suplimentare privind denuntul pe care l-a facut pe 30 ianuarie impotriva sefului SRI Florian Coldea, a anuntat avocatul ei Marius Striblea.

Udrea este asteptata miercuri la comisia juridica a Camerei Deputatilor unde se vor discuta noile cereri DNA, de incepere a urmaririi penale si de arestare preventiva a acesteia pentru noi acuzatii aduse in dosarul "Gala Bute".

UPDATE Elena Udrea a plecat de la Curtea Suprema si a fost dusa inapoi in Arestul Capitalei unde va astepta decizia magistratilor privind eliberarea sa din arest preventiv.

UPDATE Judecarea contestatiei formulate de Elena Udrea s-a incheiat, magistratii urmand sa pronunte o decizie definitiva in cursul zilei de marti.

"Am depus in instanta cateva extrase din presa vremii, presa anterioara momentului 29 ianuarie anul curent, prin care Elena Udrea si-a expus parerea cu privire la presupusele fapte de fals in legatura cu acele chitante din afacerea domnului Cocos cu domnul Pescariu pe de o parte, iar pe de alta parte cu privirea situatiei pe fond din dosarul ", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Aparatorul a adaugat ca Elena Udrea nu a incalcat obligatiile impuse de controlul judiciar pentru ca ea a facut aceleasi declaratii si inainte de fi luata aceasta masura impotriva ei.

"Am vrut sa demonstram cu aceste inscrisuri ca in mod public si anterior obligatiei de a nu lua legatura cu alte persoane din dosar dumneaei a expus aceleasi puncte de vedere. Prin urmare nu mai putea ulterior datei de 29 ianuarie sa incalce obligatiile respective atata vreme cat in mod firesc te-ai aparat in spatiu public anterior cu aceleasi lucruri", a completat Striblea

Elena Udrea a fost scoasa din Arestului Capitalei in aceasta dimineata, ajungand la sediul Curtii Supre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro