Elena Udrea, adusa la DNA pentru a fi audiata in dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea, adusa la DNA pentru a fi audiata in dosarul

Acuzatiile aduse Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute" Elena Udrea este acuzata, in dosarul "Gala Bute", de cinci infractiuni: abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, luare de mita si spalare de bani. Acuzatiile Elenei Udrea din dosarul "Microsoft" In dosarul "Microsoft", Elena Udrea este acuzata de trafic de influenta, in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, trafic de influenta, in legatura cu derularea contractului e-Romania, trafic de influenta, in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro si infractiunea de spalare de bani.

acum 111 luni (8 Apr 2015)

UPDATE Procurorii anticoruptie au extins, miercuri, urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru infractiunea de spalare de bani. Concret, anchetatorii sustin ca, "in perioada 2010 - 2011, Udrea Elena Gabriela, impreuna cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii". pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii ar fi dispus transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Stefan Lungu, Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei", mai arata anchetatorii, care adauga ca o parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau Elenei Udrea. Comision de 10 la suta pentru aprobarea finantarilor De asemena, DNA precizeaza ca in cursul anului 2011, Elena Udrea ar fi cerut si ar fi primit de la Adrian Gardean 10 la suta din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de societatile Termogaz Company S.A. Astfel, ca urmare acestei solicitari, "in data de 6 octombrie 2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Bani negri ar fi ajuns la PDL Bucuresti

Mai mult, procurorii au decoperit ca o parte din banii ceruti de Elena Udrea ar fi ajuns la organizatii Bucuresti a Partidului Democrat Liberal. "Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca o parte din suma obtinuta prin sav... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro