Elek Levente: Multi regreta plecarea lui Nicusor Dan. Am sa lupt ca sa se intoarca. Voi candida la sefia USR doar daca voi vedea ca se doreste scindarea

Elek Levente: Multi regreta plecarea lui Nicusor Dan. Am sa lupt ca sa se intoarca. Voi candida la sefia USR doar daca voi vedea ca se doreste scindarea

Adevarul: De ce este nevoie de un Consiliu Politic al USR, programat pentru mijlocul lunii septembrie, la care sa se discute rezultatul referendumului intern, din moment ce rezultatul a fost foarte clar si validat de Biroul National? Nu cred ca se va propune in discutie analiza rezultatului referendumului, cred ca pentru toata lumea este evident, iar intoarcerea rezultatului cred ca nici nu se poate pune in discutie. Daca unul dintre candidatii pentru conducerea partidului va sustine clar ca partidul trebuie sa-si asume o ideologie, credeti ca acesta va fi semnul unei posibile scindari de care vorbeati? Chiar si daca va veni din grupul liberal, cu toate ca eu unul nu recunosc niciun grup, nu cred ca va avea intentia de a veni cu o propunere categorica, pentru ca se stie ca-n partid sunt multe voci diferite, iar asta l-ar costa multe voturi.

acum 73 luni (30 Aug 2017)

Adevarul: De ce este nevoie de un Consiliu Politic al USR, programat pentru mijlocul lunii septembrie, la care sa se discute rezultatul referendumului intern, din moment ce rezultatul a fost foarte clar si validat de Biroul National?

Elek Levente: Comitetul Politic se va intruni pe 16 septembrie pentru alte teme. Sunt regulamente de aprobat, care intra in atributiile acestui for, regulamentele de functionare ale diferite structuri din partidului. Nu cred ca se va propune in discutie analiza rezultatului referendumului, cred ca pentru toata lumea este evident, iar intoarcerea rezultatului cred ca nici nu se poate pune in discutie. Atata timp cat baza partidului a decis ceva, nu poate sa vina niciun for al partidului sa intoarca rezultatul.

Nici macar la Congresul programat pentru luna octombrie n-ar mai putea fi reluata discutia legata de rezultatul referendumului?

Congresul din octombrie este unul extraordinar, va avea un singur subiect: alegerea presedintelui.

La un moment dat, Nicusor Dan spunea, dupa aflarea rezutatului referendumului, ca pe o tema asa sensibila ar trebui sa se pronunte si Congresul.

Congresul se poate convoca de o treime din filialele judetene, dar trebuie unul ordinar.

Va doriti sa fiti presedinte deplin, avand in vedere ca acum sunteti presedinte interimar?

Nu, nu-mi doresc asta.

De ce?

Pentru ca acum consider ca sunt persoane competente in partid care ar putea face asta.

Ce inseamna asta mai exact?

Membrii USR provin din diferite medii, au diferite convingeri, asta stiam de la inceput.

N-am sa dau nume, acestea sunt dezbateri din partid. Sunt si le simt, informatiile ajung la mine, insa eu am mare incredere in membrii USR, la care fac apel sa nu se lase manipulati, sa-si aminteasca de ce au intrat in politica, care sunt ideile care ne-au adus impreuna ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro