ELCEN si RADET se acuza reciproc pentru oprirea apei calde in zonele Colentina si Pantelimon din Sectorul 2

ELCEN si RADET se acuza reciproc pentru oprirea apei calde in zonele Colentina si Pantelimon din Sectorul 2

Mai multi bucuresteni s-au plans ca nu au primit apa cada miercuri noapte, dupa ce in ultimele zile apa calda avea o temperatura sub nivelul normal, iar producatorul de energie electrica si termica ELCEN Bucuresti a transmis ca produce si livreaza apa calda potrivit comenzii primite de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, insa capacitatile de productie ale ELCEN depasesc solicitarea consumatorilor "ELCEN nu are relatii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET Bucuresti, in sensul ca ELCEN produce si furnizeaza apa calda catre RADET, iar regia asigura distributia acesteia la nivelul Capitalei", arata producatorul de energie electrica si termica intr-un comunicat de presa transmis joi.

acum 84 luni (9 Jun 2016)

RADET anunta, intr-un comunicat de presa, ca locuitorii din Colentina si Pantelimon au ramas fara apa calda din cauza parametrilor necorespunzatori ai acesteia, sustinand ca acest lucru este urmare a faptului ca nu exista bani pentru reparatii si revizii la reteaua de transport si distributie.

RADET mai sustine ca situatia opririi furnizarii apei calde intervine dupa ce, saptamana trecuta, ELCEN a oprit functionarea CET Sud pentru lucrari anuale de revizie. Alimentarea consumatorilor deserviti de catre aceasta centrala, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 si 4, a fost preluata prin manevre in sistem de catre CET Vest si CET Progresu.

Ambele centrale sunt situate la distante mari fata de Sectorul 2 si in acest sens s-a dispus oprirea a 75 de puncte termice.

"Sunt peste doua luni de cand anuntam public care vor fi efectele luarii de catre ELCEN a deciziei de impunere a popririi de 100% pe conturile regiei. Acest lucru a dus la imposibilitatea efectuarii lucrarilor de reparatii si revizii anuale a retelelor administrate de regia autonoma", a declarat directorul Directiei Producere si Exploatare RADET, Virgil Untea.

Mai multi bucuresteni s-au plans ca nu au primit apa cada miercuri noapte, dupa ce in ultimele zile apa calda avea o temperatura sub nivelul normal, iar producatorul de energie electrica si termica ELCEN Bucuresti a transmis ca produce si livreaza apa calda potrivit comenzii primite de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, insa capacitatile de productie ale ELCEN depasesc solicitarea consumatorilor

"ELCEN nu are relatii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET Bucuresti, in sensul ca ELCEN produce si furnizeaza apa calda catre RADET, iar regia asigura distributia acesteia la nivelul Capitalei", arata producatorul de energie electrica si termica intr-un comunicat de presa transmis joi.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro