Eficienta maxima in Parlament: Cei 17 candidati la CNCD au fost audiati in 34 de minute

Cei 17 candidati pentru un loc in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) au fost audiati in Comisia Juridica si de Drepturile Omului timp de 34 de minute. Citeste si: Nou scandal pe tema audierii candidatilor la CNCD Astfel, actualul presedinte al CNCD, Asztalos Csaba (UDMR), Claudia Sorina Popa, actuala membra a CNCD (PNL), precum si consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social, Petre Florin Manole (PSD), Luminita Gheorghiu si Cristian Jura (PSD), dar si independentul Dragos Tiberiu Nitu se afla pe primele sase locuri pentru un mandat in Colegiul Director al CNCD. Citeste si: Controversele continua la CNCD: Doi independenti si o candidata a PNL, contestati de ONG-uri Si profesoara universitara Oana Baluta, una din candidatele propuse de Coalitia Anti-discriminare, a criticat modul in care a fost organizata sedinta, acuzand "algoritmul politic" si "nepotismul".

acum 102 luni (24 Mar 2015)

Cei 17 candidati pentru un loc in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) au fost audiati in Comisia Juridica si de Drepturile Omului timp de 34 de minute.

In urma acestor audieri, au primit aviz favorabil trei candidati sustinuti de PSD, o candidata sustinuta de PNL, candidatul UDMR si un independent.

Citeste si: Nou scandal pe tema audierii candidatilor la CNCD

Astfel, actualul presedinte al CNCD, Asztalos Csaba (UDMR), Claudia Sorina Popa, actuala membra a CNCD (PNL), precum si consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social, Petre Florin Manole (PSD), Luminita Gheorghiu si Cristian Jura (PSD), dar si independentul Dragos Tiberiu Nitu se afla pe primele sase locuri pentru un mandat in Colegiul Director al CNCD.

Practic, la audierile de marti din Comisii, fiecare candidat a avut la dispozitie doua minute pentru a-si rezuma activitatea si a convinge parlamentarii de competentele lor.

PNL acuza PSD ca "nu a respectat intelegerea"

Deputata liberala Cristina Pocora a declarat, dupa audierea candidatilor in Comisii, ca PSD nu si-a respectat cuvantul: "Nu ati respectat intelegerile asa cum nu respectati nici cuvantul si nici intelegerile cu cetatenii Romaniei, de accea am dorit sa marchez aceasta noua smecherie marca PSD si la alegerea membrilor consiliului CNCD".

Pe de alta parte, atrage atentia presedinta APADOR-CH, Nicoleta Andreescu, este clar ca a existat o intelegere intre PSD si PNL pentru alegerea candidatilor in Colegiul Director, in urma declaratiilor Cristinei Pocora.

Citeste si: Controversele continua la CNCD: Doi independenti si o candidata a PNL, contestati de ONG-uri

Si profesoara universitara Oana Baluta, una din candidatele propuse de Coalitia Anti-discriminare, a criticat modul in care a fost organizata sedinta, acuzand "algoritmul politic" si "nepotismul".

Cine sunt candidatii de pe lista scurta

Csaba Aszta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro