Efervescenta pe piata imobiliara din capitala Moldovei. De ce este Iasiul atractiv pentru multinationale

Efervescenta pe piata imobiliara din capitala Moldovei. De ce este Iasiul atractiv pentru multinationale

Raportul "Recipe for successful tax, law & real estate of regional operations centers in Romania", realizat de Deloitte Romania, Reff si Asociatii si Knight Frank Romania, scoate in prim plan faptul ca "Romania a devenit o destinatie tot mai atractiva pentru centrele regionale de operatiuni.

acum 68 luni (11 Jul 2017)

Raportul "Recipe for successful tax, law & real estate of regional operations centers in Romania", realizat de Deloitte Romania, Reff si Asociatii si Knight Frank Romania, scoate in prim plan faptul ca "Romania a devenit o destinatie tot mai atractiva pentru centrele regionale de operatiuni. Climatul fiscal si juridic, alaturi de pozitia geografica si forta de munca bine pregatita, dar nu foarte costisitoare, sunt ingrediente-cheie care contribuie la atractivitatea Romaniei".

Potrivit lui Horatiu Florescu, Presedinte si CEO Knight Frank Romania, "Bucuresti ramane principalul vehicul pentru centrele de operatiuni, dar Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi vin din urma foarte repede".

Astfel, "companiile de outsourcing vor continua sa intre pe piata sau sa se extinda, intrucat dezvoltatorii imobiliari si-au demonstrat capacitatea de a oferi companiilor multinationale solutii imobiliare personalizate la chirii mai mici decat in alte piete din Europa Centrala si de Est", se mai arata in raport.

"Atuurile Iasului in dezvoltarea noilor industrii sunt calitatea si cantitatea fortei de munca, accesibilitatea sitului, datorata in exclusivitate evolutiei relatiilor aeroportuare, proximitatea facilitatilor de invatamant superior si de cercetare fundamentala. la Facultatea de Geografie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, pentru pinmagazine.ro,

Citeste si:

Sfaturi de la economistii Bancii Mondiale pentru a supravietui in era digitala: "Accesul la internet nu este de ajuns" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro