Efectul verzei murate asupra sanatatii. Cat de bune sunt alimentele fermentate

Efectul verzei murate asupra sanatatii. Cat de bune sunt alimentele fermentate

O parte a specialistilor spun ca o portie mica de alimente fermentate in fiecare zi asigura un numar suficient de bacteria sanatoase in intestine, in timp ce altii consider ca este nevoie de 3 astfel de portii.

acum 79 luni (15 Feb 2017)

Circa 100 de trilioane de microorganisme se gasesc in intestin, iar rolul lor este deosebit de important pentru sanatate, desi nu este deocamdata pe deplin clar felul in care aceste bacterii bune actioneaza.

In timpul fermentatiei bacteriile vii descompun componentele alimentelelor facand aceste alimente mai usor de digerat, iar nutrientii ajung mai usor in organism.

Fermentatia creste totodata valoarea nutritiva a anumitor alimente, in unele cazuri aducand un aport de vitamine din grupul B pe care alimentele nu le aveau inainte.

Analiza studiilor privind alimentele fermentate desfasurata de Hutkins si colegii sai a dus la alcatuirea unei liste de posibile beneficii pe care consumul de alimente fermentate il aduce. Astfel, iaurtul ne-ar ajuta sa evitam bolile de inima si diabetul de tip 2, iar kimchi poate reduce riscurile declansarii diabetului si a obezitatii.

Alte alimente fermentate au prevenit aparitia diareei, in special la persoanele care luau si antibiotice, aceasta datorita faptului ca bacteriile sanatoase continute de alimentele fermentate ajuta la restabilirea echilibrului bacteriilor intestinale.

"Aceste studii indica o puternica asociere intre consumul de alimente fermentate si scaderea riscului pentru declansarea bolilor cronice, insa studiile de specialitate nu arata ca este vorba despre o relatie cauza-efect" a punctat dr.

O parte a specialistilor spun ca o portie mica de alimente fermentate in fiecare zi asigura un numar suficient de bacteria sanatoase in intestine, in timp ce altii consider ca este nevoie de 3 astfel de portii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro