Efectul uimitor al usturoiului asupra colesterolului. Alimente care pastreaza arterele curate

Efectul uimitor al usturoiului asupra colesterolului. Alimente care pastreaza arterele curate

Este vorba despre fitosteroli, un tip de grasimi care se regasesc de regula in nuci, fructe si vegetale, si care desi sunt continuti in cantitati mici, odata ajunsi in organismul uman sunt foarte eficienti in reducerea nivelului LDL. Nivelul de colesterol din sange este de 150-200 mg din care doar 20-25% este exogen, ceea ce inseamna ca cea mai mare proportie a colesterolului este fabricat de propriul nostru corp.

acum 56 luni (11 Aug 2016)

O serie de alimente protejeaza inima si tine in frau colesterolul "rau". Semintele de in, portocalele, merele, usturoiul sunt doar cateva dintre ele care ar trebui introduse in dieta, cu atat mai mult cu cat nu ameninta in niciun fel silueta.

Semintele de in contin substante care blocheaza producerea colesterolului "rau" - LDL. Aceste substante cresc totodata capacitatea organismului de a elimina LDL, potrivit healthcentral.com.Asadar, adaugand seminte de in in sucurile preparate in casa sau in terciuri.

Portocalele sunt cunoscute ca avand o concentratie mare de vitamina C. Este vorba despre fitosteroli, un tip de grasimi care se regasesc de regula in nuci, fructe si vegetale, si care desi sunt continuti in cantitati mici, odata ajunsi in organismul uman sunt foarte eficienti in reducerea nivelului LDL.

Fasolea contine tipuri de fibre care sunt procesate in intestinul gros. La fel si proteinele din soia, astfel ca folosirea laptelui de soia ca adaos la cereale sau la cafea este o buna alegere. Cea mai mare concentratie de polifenoli este concentrata in coaja fructelor.

La fel ca portocalele, si conopida este bogata in steroli de plante. Totodata, contine antioxidanti, magneziu si vitamina C, vitamina K si acizi grasi omega-3 care combat inflamatiile.

Migdalele contin doua substante care combat cu success colesterolul "rau": flavonoizii si vitamina E. Pentru un efect maxim migdalele nu trebuie prajite, cid oar sarate (eventual) cu sare de mare.

Colesterolul este o substanta din grupul lipidelor si este necesar pentru buna functionare a celulelor, pentru fabricarea hormonilor sexuali si a sarurilor biliare, acestea din urma foarte importante pentru digestie. Colesterolul este transportat prin sange in special sub forma a doua lipoproteine - LDL si HDL. Colesterolul legat de acestea se numeste "colesterolul LDL" si "colesterolul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro