Efectul restrictionarii internarilor: pacient mort in strada, la nici o ora dupa ce a iesit pe usa spitalului

Efectul restrictionarii internarilor: pacient mort in strada, la nici o ora dupa ce a iesit pe usa spitalului

Medicul urgentist a recomandat si consultul unui specialist, asa ca octogenarul a fost dus cu autosanitara spitalului la sectia de Pneumoftiziologie, sectie situata in alta zona a orasului fata de cladirea principala a spitalului, unde a fost confirmat diagnosticul pus de medicii urgentisti. "Politistii au fost sesizati de personalul medical de pe ambulanta care au anuntat ca au fost solicitati pe strada Mihai Eminescu pentru un pacient de 84 de ani care nu a putut fi resuscitat.

acum 99 luni (11 Mar 2015)

Un pacient al Spitalului Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad a murit nedemn, in drum, la putin timp dupa ce medicii care l-au consultat l-au expediat acasa. Gheorghe Covalic (84 ani), din localitatea vasluiana Untesti, comuna Bogdanesti, a fost gasit de trecatori zacand pe trotuar, in capatul sudic al orasului (zona Confectii), si au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanta.

Incidentul s-a petrecut pe 9 martie, la ora 17.45, la mai putin de trei sferturi de ora dupa ce a iesit pe usa spitalului. Octogenarul a fost adus cu ambulanta la spital in dimineata aceleiasi zile, fiind preluat de ambulantieri direct din cabinetul medicului de familie din localitatea de domiciliu. A fost trimis la spital cu diagnosticul prezumtiv de pneumonie interstitiala.

La ora 11.54 a fost consultat de medicul de la Compartimentul Primiri Urgente. Ulterior i-a fost facuta o radiografie pulmonara si un set de analize, investigatii in baza carora a fost pus diagnosticul de "pneumonie acuta interstitiala". Medicul urgentist a recomandat si consultul unui specialist, asa ca octogenarul a fost dus cu autosanitara spitalului la sectia de Pneumoftiziologie, sectie situata in alta zona a orasului fata de cladirea principala a spitalului, unde a fost confirmat diagnosticul pus de medicii urgentisti. Pacientul a fost dus cu ambulanta inapoi la Urgente unde medicul i-a dat o reteta pentru tratamentul prescris de pneumolog. Putin dupa ora 17.00 a plecat de de la Compartimentul Primiri Urgente catre domiciliu", a explicat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media in cadrul spitalului barladean.

Dupa aproximativ 40 de minute de la externare, Gheorghe Covalic a fost gasit in zona Confectii, cazut la pamant. "Politistii au fost sesizati de personalul medical de pe ambulanta care au anuntat ca au fost solicitati pe strada Mihai Eminescu pentru un pacient de 84 de ani care nu a putut fi resuscitat. In cauza, s-a dispus ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro