Efectul psihologic devastator al unor expresii precum "Bai, esti prost?" sau "Sa moara mama!"

Efectul psihologic devastator al unor expresii precum

Din punct de vedere psihologic si emotional, efectul acestor expresii se cumuleaza intr-o perioada de timp, ce variaza in functie de puterea cuvintelor folosite si de emotiile pe care le implica acestea. Studiile au demonstrat ca expresiile negative repetate o perioada de timp tind sa se materializeze mult mai repede si intr-o proportie mai mare decat cele pozitive, fiind vorba de un procent de 65%. De pilda, multi romani folosesc din ce in ce mai des expresia "Sa-ti dea Dumnezeu ce nu ai avut niciodata- trei masini la poarta: Salvarea, Politia si Pompierii" ca pe o gluma, insa, de cele mai multe ori, s-a dovedit ca aceasta atrage tot soiul de probleme asupra celor fata de care s-au spus aceste cuvinte.

acum 94 luni (20 Jul 2016)

Cu cateva sute de ani in urma, toate invataturile se transmiteau oral, atat cele pozitive, cat si injuraturile, in special in randul populatiei sarace, care nu avea acces la educatie.

Sunt multe persoane care s-au nascut cu un nivel scazut de constiinta si nu au reusit pe parcursul vietii sa isi depaseasca conditia. Toate aceste lucruri ne afecteaza pe noi toti, pentru ca vorbim de puterea cuvintelor, care este extrem de mare. Cand discutam despre anumite expresii, cum ar fi , acestea au in spatele lor o incarcatura, au deja un anumit tip de energie, pentru ca ei le spun cu stare, cu o anumita emotie, pe care nu o sesizeaza", explica psihologul Stelian Chivu. Mai multe studii au aratat ca repetarea unei fraze, indiferent ca este adevarata sau falsa, este preluata de mintea subconstienta si manifestata, ca si cum ar fi adevarata.

Din punct de vedere psihologic si emotional, efectul acestor expresii se cumuleaza intr-o perioada de timp, ce variaza in functie de puterea cuvintelor folosite si de emotiile pe care le implica acestea.

Studiile au demonstrat ca expresiile negative repetate o perioada de timp tind sa se materializeze mult mai repede si intr-o proportie mai mare decat cele pozitive, fiind vorba de un procent de 65%.

In urma unor teste, s-a demonstrat ca daca se repeta o fraza cel putin 20 de secunde, mintea subconstienta are tedinta sa o retina. Acelasi lucru se intampla si daca o expresie este repetata de cel putin 21 de ori.

Cum depoziteaza mintea anumite expresii

Pentru a scapa de aceste influente negative, e necesar sa intelegem de unde vin aceste expresii negative si injuraturi. E vorba atat de mintea constienta, cat si de cea subconstienta.

Se impune astfel sa punem un filtru la nivelul creierului, care sa sorteze informatiile pe care le stocam in el, pentru ca ele ne pot afecta ulterior sana... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro