Efectele vinului asupra creierului: un pahar stimuleaza mai mult decat o problema de matematica

Efectele vinului asupra creierului: un pahar stimuleaza mai mult decat o problema de matematica

Consumul de vin este un antrenament ideal pentru creier, crede neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale, care spune ca mirosul si gustul vinului declanseaza un intreg sistem de procese neuronale.

acum 71 luni (23 Apr 2017)

Consumul de vin este un antrenament ideal pentru creier, crede neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale, care spune ca mirosul si gustul vinului declanseaza un intreg sistem de procese neuronale.

Iar aceste procese presupun mai multa activitate la nivelul creierului decat atunci cand se asculta muzica sau se rezolva probleme de matematica, scrie The Independent. Cand bautorul invarte lichidul din jurul gurii, muschii complicati ai limbii sunt pusi sa lucreze impreuna cu mii de receptori de gust si mirosa, arata specialistul. Dr. Shepherd a petrecut ani de zile studiind modul in care creierul uman proceseaza aroma si spune ca cercetarile sale arata ca gustul este mult mai subiectiv decat s-a crezut anterior. Proprietatile vinului rosu Chiar daca vinul rosu este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice de pe planeta, el nu poate inlocui avantajele exercitiilor fizice zilnice sau cele ale unei diete bine echilibrate. in timp ce prea mult alcool poate dauna organismului, cercetatorii sugereaza ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi pot de fapt ajuta sanatatea corporala. O cana de vin fiert poate fi un ajutor de nadejde in aceasta perioada, cand temperaturile sunt scazute, si poate fi chiar un remediu excelent impotriva racelii. Celebrul blogger iesean Costachel explica de ce este improprie folosirea sintagmei "vin fiert", care sunt cele mai indicate vinuri pentru a fi consumate incalzite si ofera doua dintre retetele sale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro